Ιερώνυμος για Πάπα Φραγκίσκο: Ευγνωμοσύνη και συγκίνηση για την προσφορά των θραυσμάτων του Παρθενώνα

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε σήμερα (Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με αφορμή την απόφαση του Ποντίφικα να του δωρίσει θραύσματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στις Παπικές Συλλογές στα μουσεία του Βατικανού.

«Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού». Τα παραπάνω, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος τόνισε: «Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι’ αυτής της πρωτοβουλίας του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Δικαιοσύνη άρχισε να… μιλάει: €300.000 η πρώτη απόφαση αποζημίωσης για θύμα τραγωδίας στο Μάτι – Κατά της Πυροσβεστικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: