Η… φιλελεύθερη σχέση της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες: «Μπινελικωνόμασταν» για δύο ώρες δηλώνει ο Σταϊκούρας

FILE PHOTO: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Δεν μας έχει συνηθίσει σε λαϊκιστικές προσεγγίσεις και κάπως αγοραία γλώσσα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ως εκ τούτου ο  όρος «μπινελικωνόμασταν» που χρησιμοποίησε ο υπουργός για να περιγράψει το κλίμα της σημερινής συζήτησης με τους εκπροσώπους των τραπεζών (με αντικείμενο την επιδότηση στεγαστικών δανείων σε ευάλωτα νοικουριά), μάλλον ξάφνιασε και ξένισε.

Οχι μόνο στο γλωσσικό του σκέλος, αλλά και επειδή, ηθελημένα ή αθέλητα, φάνηκε να αποσκοπεί στο να προσδώσει έναν κατά τι πιο ηρωϊκό τόνο στις εν λόγω συζητήσεις.

Αναπόφευκτοι λοιπόν οι συνειρμοί -τηρουμένων εννοείται των αναλογιών- με τις μνημειώδεις λαϊκιστικές αποστροφές του Αλέξη Τσίπρα περί 17ωρης και περήφανης διαπραγμάτευσης που όπως όλοι θυμόμαστε κατέληξαν σε νέο μνημόνιο και παρέτειναν την κρίση.

Aμετροέπειες τέτοιου τύπου είναι πολιτικά passé και αν δεν είναι πρέπει να σύντομα να γίνουν, τουλάχιστον για τη Νέα Δημοκρατία.

Για την ιστορία, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά συνάντηση με τις τράπεζες ο κ. Σταϊκούρας φέρεται να δήλωσε:

«Δύο ώρες μπινελικωνόμασταν. Είμαι ικανοποιημένος στο βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όριά τους. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη. Σώζουμε κάποιους, δεν μπορώ να σώσω παραπάνω. Είναι λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000. Ήταν και αυτή κακή συζήτηση, διότι συνεχίζω να πιέζω ώστε να γίνουν εμπροσθοβαρώς πιο ενεργοί. Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα γίνει η επόμενη συνάντηση».

 

Η διαφθορά στις Βρυξέλλες κυριαρχεί παντού: “Εν προκειμένω πρόκειται μάλλον για την κορυφή του παγόβουνου”

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: