Οι εξομοιωτές F-16 της Ανδραβίδας σύντομα σε έκδοση Rafale αλλά και ελικοπτέρων Apache: Η τεχνολογική πατέντα της Αεροπορίας που πρωτοπορεί

Απώτερος στόχος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η εγκαθίδρυση του ΚΕΑΤ ως ένα Σύγχρονο Διεθνές Αεροπορικό Εκπαιδευτικό Κέντρο με διακλαδικές προεκτάσεις, όπου θα παρέχεται υψηλής ποιότητας αεροπορική εκπαίδευση σε Έλληνες και συμμάχους Ιπταμένους και συναφείς με την αποστολή ειδικότητες. Πηγή: Hellasjournal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Από το F-16 Block 52 plus στο Viper και από εκεί η ολιγομελής ομάδα της Ανδραβίδας, βάζει αμέσως στόχο οι εξομοιωτές να επεκταθούν «φορώντας» το cockpit του Rafale F3R και -γιατί όχι- των επιθετικών ελικοπτέρων Apache ή οποιουδήποτε άλλου πτητικού μέσου μπορεί να λάβει μέρος σε επιχειρήσεις.

Και δεν είναι τυχαίο πως η φήμη της Μοίρας Συνθετικής Εκπαίδευσης με τους εξομοιωτές του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής ήδη έχει περάσει τα σύνορα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόσφατο ταξίδι του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ιορδανία, του ζητήθηκε ορισμένοι ιπτάμενοι από το Αμμάν να ταξιδέψουν στην Ανδραβίδα και να εκπαιδευτούν στους νέους διαλειτουργικούς εξομοιωτές.

«Το νέο λογισμικό είναι δική μας υπόθεση και με την τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει είμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Δεν είναι εύκολο να πάμε από τη μια μέρα στην άλλη στο Viper αλλά δεν είναι και πολλά εκείνα που πρέπει να μάθουμε ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο των νέων αεροσκαφών. Αλλά το στοίχημα είναι να μπούνε στην συνθετική εκπαίδευση και τα Rafale, μέχρι και τα Apache».

Αυτό λένε κάποια από τα λιγοστά στελέχη που ξεκίνησαν το εγχείρημα των νέων εξομοιωτών και που εδώ και λίγες ώρες εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εντυπωσιάστηκε καθήμενος σε έναν εκ των εξομοιωτών και με τη βοήθεια της τρίτης διάστασης και του ιπταμένου που τον καθοδηγούσε, πέταξε και ο ίδιος εικονικά με το F-16 Block 52 plus.

«Αδημονώ κι εγώ να δω ακριβώς τι δημιουργήθηκε εδώ χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας που το δημιούργησε. «Όρα το μέλλον» λοιπόν και συμπληρώνω: «Χτίσε το μέλλον και κάνε γρήγορα, μη χάνεις χρόνο, γιατί το μέλλον είναι εδώ». Και ποιο είναι το μέλλον για την Πολεμική Αεροπορία, εκτός από τη γενική εικόνα των γεωπολιτικών αναταράξεων κι ενός περιβάλλοντος που αυξάνεται ως προς τη συνθετότητα και την επικινδυνότητα των απειλών και των προκλήσεων;

Το μέλλον είναι ασφαλώς τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Η δικτυοκεντρικότητα (δηλαδή η επεξεργασία ακόμα μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών πολυσύνθετων, πολυεπίπεδων, κυρίως από το χρήστη δηλαδή το χειριστή του αεροσκάφους), είναι επομένως η νέα ψηφιακή εποχή», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος εντυπωσιάστηκε κατά την παρουσίαση που έγινε από τον επικεφαλής της ολιγομελούς ομάδας των «εγκεφάλων» του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής.

Μία αποστολή εκπαιδευτική ή ακόμα και πραγματική, μπορεί να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί όσες φορές απαιτηθεί στις εγκαταστάσεις της Μοίρας, με μοναδική ρεαλιστικότητα, στο πραγματικό περιβάλλον επιχειρήσεων, με ελεγχόμενες καιρικές συνθήκες και με βάση την υπάρχουσα απειλή, αποτελώντας ένα μοναδικό εργαλείο για την κατάλληλη προετοιμασία και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συμμετεχόντων, Ιπταμένων, Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Χειριστών Αντιαεροπορικών Συστημάτων, και λοιπών. Πηγή: Hellasjournal

Μέσα στη σκοτεινή αίθουσα των δέκα εξομοιωτών, υπάρχουν θέσεις που έχουν υπολογιστεί για ελεγκτές αεράμυνας, αλλά και για στελέχη ειδικών επιχειρήσεων οι οποίοι καθοδηγούν τους αεροπορούς να χτυπήσουν χειρουργικά. Είναι οι JTAC οι οποίοι μέσω ασυρμάτου συνεργάζονται με τους ιπταμένους που μετέχουν στον σχηματισμό επίθεσης.

Αντικριστά βρίσκονται οι δέκα εξομοιωτές και όσοι πετούν με αυτούς είτε βρίσκονται σε «αντίπαλα στρατόπεδα», είτε ενεργούν ως ένας μακροσκελής σχηματισμός που προχωρά σε διάφορα σενάρια, αναλόγως του τι εντολή θα λάβουν από τους εκπαιδευτές.

Τα επιχειρησιακά οφέλη των εξομοιωτών πολλά, και ενδεικτικά η οικονομία κλίμακας με κατακόρυφη μείωση του λειτουργικού κόστους, η σχεδόν ανέξοδη εκπαίδευση ολόκληρου του συστήματος Command and Control της Τακτικής Αεροπορίας, η διακλαδική εκπαίδευση με στοιχεία JTAC, η δοκιμή επιχειρησιακών σχεδίων και τακτικών. Πηγή: Hellasjournal

Μάλιστα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είδε τους «Αχαιούς», δηλαδή τους εκπαιδευόμενους του Σμήνους Μετεκπαίδευσης από την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, που ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους το stick του F-16 Block 52 Advanced.

Πάντως και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο πλευρό του υπουργού, είχε κι αυτός την ευκαιρία να βρεθεί σε περιβάλλον πτήσης και μάλιστα να κάτσει στο νέο κάθισμα το οποίο παίρνει κλίσεις αναλόγως με το πως ο χειριστής κινεί το stick του F-16. O Αρχηγός από την πλευρά του σημείωσε την διακλαδική διάσταση της όλης προσπάθειας, δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Μοίρας των Εξομοιωτών θα αξιοποιούνται και από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων για την συνεκπαίδευση των JTAC, ενώ σύντομα θα είναι δυνατή ηαξιοποίησή τους και από την Αεροπορία Στρατού.

Η έλλειψη πολύ εξεζητημένων εμπορικών εξαρτημάτων, συσκευών και συστημάτων που απαρτίζουν το cockpit, αντισταθμίστηκε από την ευρηματικότητα, το μεράκι, την εφευρετικότητα και τον επαγγελματισμό των μυαλών της Ανδραβίδας, που με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας και τεχνοτροπίας, κατάφεραν εκ του μηδενός κυριολεκτικά, να κτίσουν δέκα τακτικούς εξομοιωτές, απόλυτα όμοιους με τον θάλαμο χειρισμού του F-16. Πηγή: Hellasjournal
  • Οι δέκα εξομοιωτές, «madeinHAF» προσφέρουν απόλυτο ρεαλισμό αν αναλογιστεί κανείς ότι προσφέρουν στους ιπταμένους την ευκαιρία να πετούν- έστω εικονικά- δοκιμάζοντας σύνθετες τακτικές με μεγάλους αριθμητικά σχηματισμούς, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν εφικτό να γίνει μόνο με απογειώσεις αεροσκαφών από τις αεροπορικές βάσεις.

Το «πρώτο γεράκι», ο Αρχηγός ΓΕΑ στην ομιλία του επέμεινε ιδιαίτερα στην αλλαγή του αεροπορικού περιβάλλοντος και το άλμα στην 5η γενιά αεροσκαφών κι παράλληλα σημείωσε τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας με την αναθεωρητική στάση της γείτονος.

«Η υπάρχουσα, καθημερινή και ορατή απειλή και οι εθνικές περιφερειακές προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα, επιβάλουν την εξασφάλιση της απαιτούμενης αποτροπής και κατ´ επέκταση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας, ως βασικό παράγοντα στη διακλαδική υποστήριξη της εθνικής στρατηγικής. Ο τρόπος επίτευξης αυτών είναι μονόδρομος. Η προμήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων θα πρέπει να συνδυαστεί, με τρόπο οικονομικά ανεκτό και επιχειρησιακά αποδεκτό, με στελεχικό δυναμικό άρτια εκπαιδευμένο, με διακλαδικό και διαλειτουργικό πνεύμα και κατάλληλο να επιχειρήσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά στο γεωστρατηγικό περιβάλλον ενδιαφέροντος.»

  • Το μοντέλο εκπαίδευσης σε μαζικούς εξομοιωτές αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη τακτική ενώ οι αναφορές από τις πολεμικές αεροπορίες έχουν κάνει λόγο για εντυπωσιακά αποτελέσματα και επιτάχυνση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη μείωση του κόστους. Το βασικό επόμενο βήμα της Μοίρας Συνθετικής Εκπαίδευσης είναι να καταφέρει τη διασύνδεση των εξομοιωτών του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, με εκείνους που βρίσκονται ή και θα στηθούν σε πολεμικές μοίρες που έχουν F-16.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

Από το ναυτικό, η σκυτάλη των κορβετών στο υπουργείο και την κυβέρνηση: Τα «αγκάθια» και το επόμενο κρίσιμο βήμα της απόφασης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: