Γονείς νεκρού αστυνομικού αρνήθηκαν χειραψία σε Ρεπουμπλικανούς που στήριξαν την «εισβολή Τραμπ» στο Καπιτώλιο [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο του BBC




Ενα πρωτοφανές στιγμιότυπο κατεγράφη κατά τη διάρκεια της απονομής Χρυσού Μεταλλίου προς την οικογένεια του Μπράιαν Σίκνικ, του αστυνομικού που έπεσε νεκρός μία ημέρα μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Ο Σίκνικ υπέστη δύο εγκεφαλικά μία μέρα μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και έφυγε από τη ζωή.

Χθες οι γονείς του αρνήθηκαν να δώσουν τα χέρια στους Ρεπουμπλικανούς Μιτς ΜακΚόνελ και Κέβιν ΜακΚάρθι, τους επικεφαλής δηλαδή των Ρεπουμπλικανών σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων αντίστοιχα.

Η οικογένεια Σίκνικ βρισκόταν στην Ουάσιγκτον για την τελετή του Χρυσού Μεταλλίου που απονέμει το Κογκρέσο.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που απονέμει το Κογκρέσο και το οποίο φέτος δόθηκε στoυς αστυνομικούς που υπερασπίστηκαν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Το βίντεο δείχνει τρία μέλη της οικογένειας Σίκνικ να προχωρούν σε χειραψία με τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, προτού προσπεράσουν γρήγορα – γρήγορα τον ΜακΚόνελ και τον ΜακΚάρθι, χωρίς να τους ανταποδώσουν την χειραψία.

Σε δηλώσεις της (στο CNN) η Γκλάντις Σίκνικ, μητέρα του Μπράιαν, είπε ότι θεωρεί τους Ρεπουμπλικανούς ηγέτες «διπρόσωπους» επειδή τώρα επαινούν τις προσπάθειες της αστυνομίας του Καπιτωλίου ενώ εκείνες τις ημέrες υποστήριζαν τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τα όσα προκάλεσε.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ο Μενέντεζ σήμερα ήρθε την …ημέρα: ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ταγίπ Ερντογάν συνετιστεί…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: