Εξευτέλισαν και έβρισαν τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Πούτιν οι μισθοφόροι της Wagner: “Δεν έχουμε ούτε σφαίρες”… [videos]

FILE PHOTO: Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ [Δ] με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει στραμμένο το βλέμμα του στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. EPA, MIKHAIL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, SPUTNIK




Ο απόλυτος εξευτελισμός του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από μισθοφόρους της εγκληματικής Wagner είναι γεγονός κι όχι προπαγάνδα των Ουκρανών, επιβεβαίωσε ο “σεφ του Πουτιν” και αρχηγός της αιμοσταγούς οργάνωσης, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πριγκόζιν, στενός συνεργάτης του αρχηγού του Κρεμλίνου και πολυπράγμων επικεφαλής του ιδιωτικού στρατού της Wagner, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο στρατιώτες που φορούν τα διακριτικά της Wagner απευθύνονται μέσω βίντεο στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ, απαιτώντας να τους στείλει πυρομαχικά. Στο βίντεο, οι μισθοφόροι επικρίνουν τον Γκερασίμοφ χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς:

«Προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου: είσαι ένας γα****νος ηλίθιος, ένας γα*****νος μα***κας”. Δεν έχουμε τίποτα να πολεμήσουμε, δεν έχουμε σφαίρες. Υπάρχουν τύποι εκεί έξω που πεθαίνουν για εμάς, και εμείς καθόμαστε εδώ και δεν μπορούμε οι γα****νοι να βοηθήσουμε. Χρειαζόμαστε σφαίρες, θέλουμε να τους τσακίσουμε όλους. Πολεμάμε ενάντια σε ολόκληρο τον ουκρανικό στρατό εδώ στο Μπαχμούτ. Που είσαι; Βοήθησέ μας, διάολε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να σε πω. Εκτός από μία λέξη – πού***ης. Όταν πεθαίνουν οι τύποι, πού είστε όλοι;» – λένε οι μισθοφόροι στο βίντεο.

Το βίντεο έγινε viral στις 26 Δεκεμβρίου. Ένας από τους άνδρες φαίνεται να φοράει το σήμα της PMC Wagner, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιβεβαίωση ότι το βίντεο απεικόνιζε πραγματικά τους μισθοφόρους του Πριγκόζιν.

Ωστόσο ο ίδιος προσωπικά ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του στις 27 Δεκεμβρίου, δημοσιεύοντας ένα φωνητικό μήνυμα ως απάντηση σε δημοσιογραφικό ερώτημα, μαζί με ένα κλιπ στο οποίο χαιρετούσε τους μισθοφόρους και τους ρωτούσε για τις συνθήκες διαβίωσής τους. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν αν οι άνδρες ανήκαν πραγματικά στο Wagner PMC ή αν ήταν «Ουκρανοί εθνικιστές» μεταμφιεσμένοι.

 

 

«Σταμάτησα με τα παιδιά στα αμπρί  ειδικά για να απαντήσω στην ερώτησή σας. Υπάρχουν Ουκρανοί εθνικιστές εδώ τώρα; Δεν έχω δει κανέναν. Το κύριο καθήκον μας, αλλά και το δικό τους, που συνεχίζουν να αναφέρουν, είναι να πάμε να πάρουμε τον Μπαχμούτ. Και νομίζω ότι η κατάληψη του Μπαχμούτ δεν είναι πολύ μακριά. Και όσον αφορά τα προβλήματα που, δυστυχώς, προκύπτουν  [στην πορεία] – ελπίζω ότι θα τα λύσουμε. Θα τα λύσουμε και θα αναγκάσουμε [την ηγεσία] να τα λύσει. Δεν υπάρχουν εθνικιστές σε αυτό το πολυσυζητημένο βίντεο.

Και επισης, τα παιδιά μου ζήτησαν να πω ότι όταν κάθεσαι σε ένα ζεστό γραφείο, δεν μπορείς να ακούσεις τα προβλήματα που έρχονται από την πρώτη γραμμή. Και όταν βγάζεις καθημερινά τα πτώματα των συντρόφων σου και τα βλέπεις για τελευταία φορά, χρειάζεσαι πραγματικά πυρομαχικά. Μακάρι όλοι να κινηθούν και τουλάχιστον να σκεφτούν πώς είναι για αυτούς εκεί στην πρώτη γραμμή».

Η ρωσική εκπομπή Voyennoye Obozreniye («Στρατιωτικός Παρατηρητής») είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι το βίντεο ήταν πρόκληση από «Ουκρανούς εθνικιστές». Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι η έκκληση προς τον Gerasimov καταγράφηκε από «δύο μαχητές της AFU, ντυμένους με καμουφλάζ με διακριτικά PMC Wagner.

Ο Πριγκόζιν είχε εδώ και καιρό συγκρούσεις με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο συνταγματάρχης Λάπιν, ο οποίος διοικούσε την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια, υπέφερε τα περισσότερα. Ο Πριγκόζιν εξέφρασε την υποστήριξή του στον ανισόρροπο Τσετσένο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος αποκάλεσε ανοιχτά τον Λάπιν υπεύθυνο για την απώλεια της πόλης  Λίμαν, καθώς και για άλλες αποτυχίες του ρωσικού στρατού.

Το θέμα των «ζεστών γραφείων» τέθηκε επανειλημμένα τόσο από τον Πριγκόζιν όσο και από τον Καντίροφ – οι δύο ισχυρίζονται ότι η στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας πορεύεται αναποτελεσματικά στην Ουκρανία, καθώςβρίσκεται μακριά από την πρώτη γραμμή και λαμβάνει αποφάσεις που καταλήγουν στο θάνατο πολλών Ρώσων στρατιωτών.

Μετά από μακρά και συστηματική κριτική από τον Πριγκόζιν και τον Καντίροφ, ο Λάπιν απομακρύνθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με αναφορές Ρώσων προπαγανδιστών στις 29 Οκτωβρίου.

Ο Λάπιν ήταν περισσότερο γνωστός για τη βράβευση του γιου του, ο οποίος διοικούσε ένα σύνταγμα αρμάτων μάχης που υπέστη σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο Τσέρνιχιβ και στο Σούμι. Υποστηρίχτηκε επίσης ότι ο Λάπιν είχε βάλει ένα πιστόλι στα κεφάλια των στρατιωτών που είχαν υποχωρήσει από το Σβάτοβε, αποκαλώντας τους «παράσιτα» και απειλώντας τους να τους πυροβολήσει.

Με πληροφορίες από The Insider

Το 2023 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ήττας του Πούτιν: Στρατιωτικοί αναλυτές σε 5 σενάρια για το τέλος του πολέμου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: