Ενώ ο Χριστοδουλίδης τοποθετηθήκε πρώτος για τον Γρίβα: Ο ΔΗΣΥ του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν και της Διζωνικής παίζει υπόγεια…

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία στην ΕΘΑ. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Όπως είναι γνωστό, ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης ήταν ο πρώτος απ’ όλους τους πολιτικούς, που τοποθετήθηκε στο θέμα που προέκυψε με τον αρχηγό της ΕΟΚΑ και της ΕΟΚΑ Β’, Γεώργιο Γρίβα Διγενή.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε με έμφαση ότι αν κάποιοι επενδύουν στο φόβο και το διχασμό κι εκβιάζουν τις επιλογές των πολιτών, ο ίδιος επενδύει στην προοπτική και την ελπίδα για το αύριο σεβόμενος τη Δημοκρατία και την επαύριο των εκλογών αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του θα τείνει χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Έστειλε δε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι αν υπάρχει σήμερα Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλεται στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και στις προσπάθειες κάποιων που χωρίς να στοχεύουν να εξυπηρετήσουν το οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον θυσίασαν και την ίδια τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι κι απαιτείται ένας ελάχιστος σεβασμός προς όλους αυτούς από όσους επιχειρούν ακόμη κι αυτόν τον ιερό αγώνα να τον εκμεταλλευθούν για κομματικές σκοπιμότητες.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), που υποστήριξε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, το παίζει …πατριωτικά για να επαναφέρει στο “μαντρί” τους χιλιάδες υποστηρικτές του που τον εγκατέλειψαν.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, αναφέρει ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης σπάει επιτέλους τη σιωπή του αλλά για άλλη μια φορά δεν λέει τίποτα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το επιτελείο Χριστοδουλίδη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «μετά τους καρχαρίες, τα χρυσόψαρα, τους ελέφαντες και τους δούρειους ίππους, τώρα προβαίνουν σε άλλους εξίσου προσβλητικούς χαρακτηρισμούς».

Η γελοία ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρει:

Συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις των κόμματων που τον στηρίζουν για τον Αρχηγό Διγενή; Συμφωνεί ή διαφωνεί με τα ψηφίσματα που αναπολούν τις πολιτικές των Αδεσμεύτων; Θα τοποθετηθεί με ευθύτητα έστω και σε ένα ζήτημα;

Υποστήριξε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 ο Χριστοδουλίδης: Υποσχέθηκε Κυβέρνηση “για όλους κι όχι για τους λίγους και τους φίλους μας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: