Εμπρησμός στα γραφεία της ΕΔΕΚ, έφυγε ο Σιζόπουλος από τη Βουλή: Προηγήθηκε διαμαρτυρία των οπαδών του Γρίβα

Τα γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, μετά τον εμπρησμό. Φωτογραφία Omega TV




Κακόβουλη ενέργεια στα γραφεία της ΕΔΕΚ σημειώθηκε μετά το τέλος της διαμαρτυρίας μελών οργανώσεων, που εξέφρασαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τη Βουλή την αντίθεσή τους στο ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα.

Συγκεκριμένα έγινε ρίψη φωτοβολίδας και πετρών στα γραφεία της ΕΔΕΚ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, την οποία πρόλαβαν να σβήσουν με πυροσβεστήρα μέλη της ΕΔΕΚ. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

“Στόχος τους να κάνουν εμπρησμο”, δήλωσε στο philenews ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίο υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία συνεδριάζει για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή διαμαρτυρία, για το ψήφισμα κατά του Γρίβα Διγενή.

  • Έντονη καταδίκη από το ΔΗΚΟ των βανδαλισμών στα γραφεία της ΕΔΕΚ

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει μετά βδελυγμίας τους βανδαλισμούς εναντίον των γραφείων της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, στους οποίους προέβησαν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το ψήφισμα της Βουλής για τον Γρίβα.

Σημειώνεται ότι ο όχλος κινήθηκε και προς τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, χωρίς ευτυχώς, να υπάρξουν οποιεσδήποτε ζημιές.

Η τροπή που έλαβε η διαμαρτυρία, είναι απαράδεκτη και ανεύθυνη.

Τέτοιες συμπεριφορές στρέφονται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας και προσβάλλουν κατάφωρα την κυπριακή κοινωνία.

Η οποιασδήποτε μορφής βία, είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν ανεκτή.

  • Γραπτή δήλωση Ανδρέα Μαυρογιάννη για τους βανδαλισμούς και τα επεισόδια έξω από τη Βουλή

Καταδικάζουμε με απόλυτη αυστηρότητα τους βανδαλισμούς, τα επεισόδια και τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας.

Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ΕΔΕΚ καθώς και την εξύβριση της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρχές να πράξουν τα δέοντα ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί.

Δεν θα επιτρέψουμε την υπόσκαψη της πολιτείας μας και δηλώνουμε παρόντες στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, των αρχών και των αξιών της.

Σοβαρότητα μηδέν στην Κύπρο: Ένας εν ενεργεία υπουργός ζητά debate με πιθανούς μελλοντικούς αντικαταστάτες του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: