Απίστευτα, αυτοσχέδια VAR χρηστών του διαδικτύου απαντούν για το γκολ της Ιαπωνίας: Και οι εξηγήσεις της FIFA [videos]

Στιγμιότυπο από video της FIFA




Η διαμάχη για το νικητήριο γκολ της Ιαπωνίας εναντίον της Ισπανίας, που εμμέσως απέκλεισε την Γερμανία έκανε πολλούς χρήστες των social media να στήσουν τα δικά τους VAR.

Λάτρεις του ποδοσφαίρου δημιούργησαν αυτοσχέδια βίντεο για να δείξουν ότι όντως η μπάλα στην επίμαχη φάση του αγώνα Ιαπωνίας – Ισπανίας μπορεί να ακουμπάει τη γραμμή παρότι χιλιάδες μάτια την είδαν να βγαίνει άουτ.

Η FIFA ανακοίνωσε σήμερα ότι «οι υπεύθυνοι του αγώνα βίντεο χρησιμοποίησαν τις εικόνες της κάμερας της γραμμής του τέρματος για να ελέγξουν αν η μπάλα ήταν ακόμη εν μέρει στη γραμμή» και πρόσθεσε ότι «άλλες κάμερες μπορεί να προσφέρουν παραπλανητικές εικόνες».

Σχόλιο για τους φιλίστορες: Φανταστείτε πώς θα είχαν αντιδράσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις μέρες που προηγήθηκαν της τεχνολογίας, όπως το «γκολ» του Φρανκ Λάμπαρντ για την Αγγλία εναντίον της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Για να μη φανταστούμε τι θα είχε γίνει με την αιώνια συζήτηση για το αν το γκολ του Sir Geoff Hurst που έκανε το 3-2 στην Αγγλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 εναντίον της Δυτικής Γερμανίας ήταν μέσα ή έξω.

Σήμερα στρατιές ψηφιακά εγγράμματων οπαδών του ποδοσφαίρου είναι έτοιμοι να εξετάσουν κάθε απόφαση και να παράσχουν τα δικά τους στοιχεία.

Στον απόηχο λοιπόν του αγώνα, οι χρήστες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους – δείχνοντας πώς μια μπάλα μπορεί να συνεχίσει να είναι εντός γηπέδου ακόμα και όταν ορισμένες γωνίες λήψης δείχνουν ξεκάθαρα το αντίθετο.

Απολαύστε τα αυτοσχέδια βίντεο ενώ στο τέλος παρατίθενται και οι εξηγήσεις της FIFA.

 

Και λίγο χιούμορ…

Ποδόσφαιρο χιλιοστών ή οφθαλμαπάτη; Το βίντεο που «αποδεικνύει» ότι το γκολ της Ιαπωνίας ορθώς μέτρησε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: