Αυτά κ. Αβέρωφ δεν συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες αλλά μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα: Η παρεξηγημένη αυτοπεποίθηση του προέδρου του ΔΗΣΥ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ*

Αναλύοντας την πρόσφατη συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραθέτω τα πιο κάτω σχόλια.

Στην προσπάθεια του ο κ. Νεοφύτου να θολώσει τα νερά και να πλήξει την εκπεφρασμένη από τις δημοσκοπήσεις πολυσυλλεκτικότητα του ανθ΄ ‘υποψηφίου του Νίκου Χριστοδουλίδη σχεδόν απ’ όλους τους ιδεοπολιτικούς χώρους ανέφερε ότι, δεν πρόκειται να κάνει μια κυβέρνηση “αχταρμά”.

Ανατρέχοντας στο Βικιλεξικό η ετυμολογία της λέξης αχταρμά είναι τουρκικής προέλευσης και χρησιμοποιείται με αρνητική έννοια ως ανακάτεμα, μπέρδεμα ή σύγχυση. Μέχρι τώρα ο κ Αβέρωφ μας είχε συνηθίσει με ατάκες κυπριακής διαλέκτου και τώρα εισάγει νέες τουρκικής γλώσσας.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι η κυβέρνηση του θα αποτελείται από ικανά συναγερμικά στελέχη(εύχομαι όχι τύπου Γιαννάκη), από άτομα σημερινά στελέχη της κυβέρνησης και από άλλους που πιστεύουν στο πρόγραμμα του.

  • Έκανε δε λόγο για τριτοκοσμικές προσεγγίσεις στον “διαμερισμό καρεκλών”, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η μονοκομματική κυβέρνηση που ονειρεύεται είναι λιγότερο ενωτική ανάμεσα στον λαό από μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής που προτείνει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Είχε το απύθμενο θράσος να αναφέρεται στους πολίτες καλώντας τους να είναι “αξιοπρεπείς και όχι επαίτες της κυβερνητικής στήριξης”, αυτός που η κομματική του κυβέρνηση αναλώθηκε “χρήσιμα” στο ρουσφέτι και την αναξιοκρατία, διαβρώνοντας ανεξάρτητους θεσμούς (Γεν. Εισαγγελέα και Βοηθό), τοποθετώντας ανακυκλωμένους κομματικά ημέτερους στη Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για 6 χρόνια (2 μήνες πριν της λήξης της θητείας του προέδρου) και διορίζοντας στα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών κατά το πλείστο κομματικά υποταγμένα άτομα που διοικούσαν με τον εκφοβισμό των εργαζομένων στήνοντας πειθαρχικές έρευνες για φίμωση των αποκαλύψεων κακώς εχόντων/τεκτενόμενων.

Αυτά κ. Αβέρωφ δεν συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές χώρες αλλά μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Έρντογάν/Πούτιν και αποτελούν ντροπή για την χώρα μας μέλος της ΕΕ.

Αποκάλυψε το όραμα του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ πιστεύοντας ίσως ότι με αυτό θα διασφαλίσει μια διχοτομημένη ΚΔ χωρίς πόλεμο και επανέλαβε την ριζοσπαστική συνταγματική αναθεώρηση δημιουργίας θέση Βοηθού Προέδρου(αλλάζοντας θεμελιώδες άρθρο).

Προχώρησε δηλώνοντας ότι θα λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα με την εργοδότηση των παράνομων μεταναστών που είναι βάρος στην οικονομία του τόπου, μετατρέποντας το επίδομα τους 300 ευρώ σε κίνητρο για εργασία με ελάχιστο μισθό 940 ευρώ, στέλνοντας ταυτόχρονα το αποτρεπτικό μήνυμα στο Κονγκό (επισκέφθηκε με κομπασμό) ότι οι επίδοξοι πολίτες του θα ιδρώνουν να βγάλουν το ψωμί τους.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι με τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα επιλύσει τα θέματα διαφθοράς/διαπλοκής, αγνοώντας επιλεκτικά το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” και του μαύρου κατασκοπευτικού Βαν.

Τέλος για την προεκλογική του πορεία δήλωσε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, συστήνοντας μας να μην συγχύζουμε την αυτοπεποίθηση με την υπεροψία. Κατά τα άλλα αγαπητέ κ. Αβέρωφ μην γίνεστε γραφικός, γιατί νομίζω επιεικώς είναι ανέφικτος ευσεβοποθισμός να κερδίσετε τις εκλογές.

Εθελοντικό μέλος της ομάδας υποστήριξης Νίκου Χριστοδουλίδη
Προσωπικό Blog : spyrospetousi.blogspot.com

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ποιοι καλλιεργούν το νέο εθνικό διχασμό στην Ελλάδα; Υπάρχουν τελικά εχέφρονες και …ψεκασμένοι; Όλα ξεκίνησαν από τα Μνημόνια…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: