Yψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ: To 11χρονο παιδί θαύμα που θέλει να σπουδάσει σε Κέιμπριτζ ή Οξφόρδη

H προσπάθεια να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες του 10χρονου Yusuf Shah. Photo via Twitter muslimhomies @muslimhomies




Ένα 11χρονο αγόρι από το Λιντς της Βρετανίας πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο τεστ Mensa – αφήνοντας πίσω του τόσο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και όσο τον Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Yusuf Shah συγκέντρωσε 162 βαθμούς, ενώ ο Χόκινγ και ο Αϊνστάιν λέγεται πως είχαν συγκεντρώσει 160.

«Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και πάντα ήθελα να μάθω αν ήμουν στο δύο τοις εκατό των ανθρώπων που περνούν το τεστ. Νιώθω ξεχωριστά που έχω χαρτί που πιστοποιεί τις ικανότητές μου» είπε ο Yusuf.

«Είμαι περήφανη. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει το τεστ Mensa στην οικογένεια”, δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του, Sana.

Και πρόσθεσε: “Στην πραγματικότητα ανησύχησα. Πάντα πήγαινε σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά για να δώσει εξετάσεις. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να φοβόταν από τους ενήλικες που βρίσκονταν στο κέντρο όπου γινόταν η εξέταση. Αλλά τα πήγε περίφημα.

Ακόμα του λέω ότι «ο μπαμπάς σου εξακολουθεί να είναι πιο έξυπνος από εσένα» δήλωσε η Sana, προσθέτοντας ότι ενσταλάζει στο γιο της τη σημασία της σκληρής δουλειάς, ανεξάρτητα από το ταλέντο του.

Ο Σαχ φιλοδοξεί να σπουδάσει μαθηματικά στο Κέιμπριτζ ή την Οξφόρδη, ενώ ο οκτάχρονος αδελφός του, ο Χαλίντ, ελπίζει να κάνει το τεστ Mensa όταν μεγαλώσει.

Για να γιορτάσει το επίτευγμά του, ο Yusuf πήγε στα Nando’s για ένα γεύμα με τους γονείς του και τα δύο μικρότερα αδέρφια του, Zaki και Khalid.

ΠΗΓΗ: arabnews.com

To χιπ χοπ στυλ έκλεισε μισό αιώνα παρουσίας: Έκθεση στη Νέα Υόρκη στο Museum at FIT

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: