Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη συνεδρία για τις παρακολουθήσεις: Στην κυπριακή Βουλή τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής για τις υποκλοπές του Ευρωκοινοβουλίου, παρακάθισαν σε κοινή συνεδρία με τους βουλευτές των Επιτροπών Θεσμών και Νομικών της Βουλής. Φωτογραφία Omega TV




Αφού συναντήθηκαν με σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, χθες και σήμερα, τα μέλη της ειδικής επιτροπής για τις υποκλοπές του Ευρωκοινοβουλίου, παρακάθονται σε κοινή συνεδρία με τους βουλευτές των Επιτροπών Θεσμών και Νομικών της Βουλής.

Η ειδική συνεδρία που διεξάγεται στη Βουλή, αναμένεται πως θα έχει διαφορετικό χαρακτήρα με τις μέχρι τώρα συναντήσεις των μελών στην Κύπρο, αφού από τους βουλευτές, αναμένεται να ζητήσουν διευκρινίσεις και πληροφορίες σε σχέση με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τόσο σε σχέση με την υπόθεση του μαύρου βαν και τη διασύνδεση εκείνης της υπόθεσης με τις υποκλοπές στην Ελλάδα όσο και για το νομικό καθεστώς σε σχέση με τις εξαγωγές λογισμικού δύο όψεων.

Η κοινή συνεδρία των τριών επιτροπών, αναμένεται να διαρκέσει μια ώρα, αφού ακολούθως είναι προγραμματισμένη η πτήση της αποστολής της PEGA προς την Αθήνα, όπου θα έχουν κι εκεί επαφές με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων που ξέσπασε στη χώρα. Τα αποτελέσματα κι από τις δύο συναντήσεις θα παρουσιασθούν στους δημοσιογράφους την ερχόμενη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου.

Της κοινής συνεδρίας των τριών Επιτροπών στη Βουλή, προεδρεύει ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, είχαν συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο στο Υπουργείο Ενέργειας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Γερούν Λενάερς, είπε πως κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της PEGA θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο νομικό πλαίσιο για την εξαγωγή κατασκοπευτικών και σχετικών τεχνολογιών και λογισμικού (spyware) και θα ζητήσει διευκρινίσεις για το κατά πόσο η εταιρεία NSO Group έχει εξάγει προϊόντα από τη χώρα.

Το μεσημέρι τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών υπό την προεδρία του βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου και της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών υπό την προεδρία του βουλευτή Νίκου Τορναρίτη, στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε χθες ότι ως Κύπρος «σεβόμαστε πλήρως και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα μας με τον πιο έντονο τρόπο η προστασία της ιδιωτικής επικοινωνίας, υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες κάτω από τους οποίους μπορεί νόμιμα να γίνει οποιαδήποτε παρακολούθηση».

«Αυτά θα εξηγήσουμε στην Επιτροπή». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες που σέβεται πλήρως την ιδιωτική επικοινωνία», τόνισε.

Τους κοροϊδεύει ο κόσμος… Ο Αβέρωφ πήγε άρον-άρον στον Αναστασιάδη και τα βρήκε όλα …τέλεια: Και οι “σκιές”;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: