Τούρκος(;) δημοσιογράφος πήγε για …μαλλί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και βγήκε κουρεμένος: Του απάντησαν για την απαραίτητη και πολύτιμη σύμμαχο Ελλάδα! (video)

FILE PHOTO: Principal Deputy Spokesperson Vedant Patel briefs reporters during the Daily Press Briefing at the U.S. Department of State in Washington, DC. State Department photo by Freddie Everett




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δημοσιογράφος τουρκικής, όπως φαίνεται, καταγωγής επιχείρησε προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Βεγγάζη και την άρνηση του να παραμείνει στην Τρίπολη, όπου θα τον υποδεχόταν η φιλότουρκη προσωρινή υπουργός, Νάλια Μανγκούς.

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να εκμαιεύσει δήλωση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πατέλ, εναντίον του κ. Δένδια, με την ψεύτικη και έωλη δικαιολογία, ότι αντί να συναντηθεί με την κυβέρνηση της Τρίπολης πήγε στη Βεγγάζη και είχε τετ-α-τετ με τον στρατάρχη Χάφταρ, τον οποίο ο εν λόγω κύριος χαρακτήρισε ως “εγκληματία πολέμου” που “υποστηρίζεται από την Ρωσία”.

Ξεχνά φαίνεται ότι τον Χαφτάρ τον συνάντησαν άρον-άρον κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Άγκυρα. Και ξεχνά ότι ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του αυταρχικού ηγέτη της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ερντογάν έχει διασπάσει το ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσει τον Ρώσο δικτάτορα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνηθηκε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον κ. Δένδια και τόνισε ότι η χώρα μας είναι ένας απαραίτητος εταίρος και έναν σύμμαχος κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ.

Ο δημοσιογράφος επανήλθε προσπαθώντας να ταυτίσει την Ελλάδα με τον Χαφτάρ και όχι με την “αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη” -η οποία βεβαίως είναι υπόδουλη στην Τουρκία- και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τον άδειασε κυριολεκτικά με μία τρανταχτή δήλωση υποστηρικτική της χώρας μας:

Η Ελλάδα, του είπε, είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Όλος ο διάλογος ακολουθεί:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε στην Τρίπολη και αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο για να συναντηθεί με τον Λίβυα ΥΠΕΞ, η οποία βρισκόταν στο σημείο. Αντίθετα, ταξίδεψε στη Βεγγάζη και συναντήθηκε με τον Χάφταρ, έναν φερόμενο εγκληματία πολέμου που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Πώς κρίνετε την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης που αντιμετώπισε την διπλωματική διαμαρτυρία από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στη Λιβύη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν έχω δει αυτά τα δημοσιεύματα. Θα πρέπει να επανέλθω για αυτό το θέμα. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν απαραίτητο εταίρο και έναν σύμμαχο κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Και η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι σύμφωνο με την πολιτική σας το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον Χάφταρ στη Βεγγάζη και όχι την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που απλώς θα έλεγα, καθώς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αντίδραση να προσφέρω, είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος κλειδί των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην προστασία της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αλλά και βοηθώντας τις ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους τόσο στην άμεση περιοχή της Μεσογείου όσο και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι εμφανίζονται, εδώ και εκεί,στις ενημερώσεις με μοναδικο στόχο να κατηγορήσουν την Ελλάδα. Αλλά δν τους βγαίνει ποτέ. Οι Αμερικανοί εκπρόσωποι αρνούνται να παίξουν το παιγνίδι τους… Βεβαίως, είναι και οι Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον, που έχουν παρουσια παντού. Τρεις στον αριθμό έχουν απέναντι τους στρατό από Τούρκους δημοσιογράφους… Και τους αντιμετωπίζουν πάντα με επιτυχία…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Υπόθεση F-16”: ‘Η κάτι δεν κατάλαβε ο Ερντογάν ή τον κοροϊδεύει ο Μπάιντεν ή και αυτός δεν έχει ενημερωθεί για τις αντιδράσεις και το βέτο στο Κογκρέσο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: