Το ΑΚΕΛ επιτίθεται στην κυβέρνηση του Αναστασιάδη: Οι προεδρικοί υποψήφιοι εντείνουν τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις (video)

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές εκλογές, με υποψηφίους, κόμματα και Κυβέρνηση να ανταλλάζουν εκατέρωθεν πυρά.

Ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση για την ακρίβεια και το υψηλό κόστος ενέργειας με αφορμή την παραδοχή του υπουργού οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτης, πως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ενεργήσει ώστε να ανατπυχθεί το δίκτυο διανομής της ΑΗΚ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργο Κουκουμά «η κυβέρνηση του Συναγερμού δεν ξοφλά με τα κατόπιν εορτής «mea culpa» ούτε με το να μεταθέτει τις ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ την στιγμή που η ίδια παίρνει τις αποφάσεις. Οι ευθύνες και οι αποτυχίες της κυβέρνησης έχουν τίμημα για τη χώρα, για την κοινωνία και την οικονομία της Κύπρου».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην βιομηχανική περιοχή του Αγίου Αθανάσιου στη Λεμεσό, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους ιδιοκτήτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια, ενώ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν αναφορικά με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους ιδιοκτήτες και την διοίκηση τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια, ενώ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν αναφορικά με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Στη  συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αγίου Αθανάσιου, όπου ο ανεξάρτητος υποψήφιος ενημερώθηκε για την ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Αθανάσιου με τη δημιουργία πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού για τους εργαζόμενους , καθώς και για την προσπάθεια δημιουργίας πρωτοποριακού πάρκου με την οικονομική εισφορά από τον ιδιωτικό τομέα εντός της βιομηχανικής περιοχής, προς όφελος όλων των κάτοικων της Λεμεσού.

Ενημερώθηκε ταυτόχρονα για τις δυσκολίες που  αντιμετωπίζει το φιλόδοξο αυτό σχέδιο σε αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες , όπως και για άλλα ζητήματα που αφορούν στην προσπάθεια να  λειτουργήσουν εντός της βιομηχανικής περιοχής συγκεκριμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, στην κριτική του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση των ενεργειακών, απάντησε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

  • Απάντηση με αιχμές

Παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις που επιχειρούν να προκαλέσουν στην κοινή γνώμη οι προγραμματικές δηλώσεις του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ που στηρίζει την υποψηφιότητά του, η Κύπρος έχει καταφέρει όχι μόνο να εκπληρώσει τους ενεργειακούς της στόχους για το 2020, στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που αποτελούσαν τις δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να τους ξεπεράσει», δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου.

Νέα οξεία κριτική στην Κυβέρνηση, ασκεί την ίδια ώρα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δίνοντας στη δημοσιότητα τις θέσεις του για την διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Παταγώδης Αποτυχία»

Σύμφωνα με τον Υποψήφιο ΠτΔ Ανδρέα Μαυρογιάννη «Η διαχείριση του ζητήματος από την απερχόμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς. Η απουσία ενός γρήγορου και αποτελεσματικού συστήματος εξέτασης αιτήσεων ασύλου, αλλά και η υιοθέτηση ξενοφοβικών πρακτικών που έρχονται σε ρήξη με διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα, αντίθετα το διόγκωσαν».

Σε μια άλλη δραστηριότητά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε σήμερα και το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Σύνδεσμου Κύπρου, όπου ενημερώθηκε για τις πολύπλευρες υπηρεσίες που προσφερει το κέντρο.

Την βούλησή του για στήριξη της οικογένειας εξέφρασε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο περιθώριο φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου στη Λεμεσό, το οποίο ντύθηκε στα γιορτινά προς ενίσχυση του Κέντρου ανάπτυξης δεξιοτήτων του παιδιού το ΑΛΜΑ, του ιδρύματος «Θεοτόκος».

Ο Υποψήφιος ΠτΔ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε «οερός ο σκοπός ιερό και το καθήκον το δικό μας για την προστασία των παιδιών και της οικογένειας. Αυτό μας το καθήκον θα το τιμήσουμε με τις πολιτικές μας προτάσεις που στηρίζουν ακόμη περισσότερο την οικογένεια».

Ανάμεσα στις προτάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου περιλαμβάνεται η δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών στους χώρους εργασίας, προσιτό ενοίκιο και ολοήμερο σχολείο.

Πληροφορίες από το Omega TV

Στο Βερολίνο από αύριο ο Αναστασιάδης: Συναντήσεις με Στάινμαγερ, καγκελάριο Σολτς, αλλά και Μέρκελ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: