Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: «Οποιοι και αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, ουδείς υπεράνω του νόμου»

FILE PHOTO: Αποψη των εγκαταστάσεων της “Κιβωτού του Κόσμου”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, όποιος και αν είναι, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. μιλώντας στον ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον Alpha, σχετικά με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» δήλωσε ότι, όπως έγινε και στην περίπτωση του βιασμού της 12χρονης, καθώς και με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων που βρίσκεται στη φυλακή για χρήση παιδοφιλικού-πορνογραφικού υλικού το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

«Η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές Αρχές, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς μας που συνδράμουν το έργο των δικαστικών Αρχών. Η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, όποιοι και αν είναι οι φερόμενοι δράστες, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

  • «Όσο και αν οι αποκαλύψεις μας προκαλούν σοκ, είναι προτιμότερη η αλήθεια».

Σημείωσε επίσης, ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ευαισθησία γιατί αφορά παιδιά, τα οποία έχουν βρεθεί από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια σε Γολγοθά και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε.

«Οφείλουν να στηρίξουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη παρακολούθησης τέτοιου είδους ιδρυμάτων, καθώς και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός σχετικά τη στήριξη αυτών των παιδιών… Να γίνεται κάθαρση και να προχωράμε μπροστά με έναν πιο αξιόπιστο και σταθερό τρόπο» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι αυτό οφείλουμε να αφήσουμε για τις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη και γι’ αυτό, όσο και αν σοκαριζόμαστε, όσο κι αν γκρεμίζονται πράγματα μέσα μας, είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Γείτονες πήραν το «100» για 32χρονο στη Θεσσαλονίκη: Ο δράστης συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: