Σφοδρή αντεπίθεση της ΝΔ μετά την παραδοχή Ματζουράνη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις υποκλοπές [βίντεο]

Ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης via YouTube




Η παραδοχή του Γιάννη Ματζουράνη, δικηγόρου του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι, για τις υποκλοπές, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία αλλά μόνο μαρτυρίες υπό καθεστώστος προστατευόμενου μάρτυρα (δηλαδή ανωνυμίας)  προκαλεί ήδη τη σφοδρή αντεπίθεση της Ν.Δ.

Ειδικότερα, ο κ. Ματζουράνης σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη υποστήριξε αρχικά ότι υπάρχουν τρεις μάρτυρες που συμμετείχαν στις υποκλοπές και είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.

Στη συνέχεια, επανερχόμενος, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο αναφέρεται χαρακτηριστικά (σ.σ.: 03′:44” – 04′:29”)

«Έχουν περάσει 4 μήνες, Καμία έρευνα κατ’ οίκον, καμία κατάσχεση αποδεικτικού υλικού, οι υπάλληλοι της Intelexa απολύθηκαν όλοι. Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστον κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες».

  • Καρβουνόπουλος: Αρα πώς θα βγει άκρη, κύριε Μαντζουράνη, αφού δεν θα έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία;

Μαντζουράνης: Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μαρτυρίες πια. Δηλαδή μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν σ’ αυτές τις παράνομες πράξεις. Δηλαδή αυτών που δίνουν τα στοιχεία στο Βήμα, στην Καθημερινή, στα Νέα και στο Documento.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης (σ.σ.: 20′:56” – 21′:35”) ο κ. Μαντζουράνης επανέρχεται στο θέμα των αποδείξεων και των προστατευόμενων μαρτύρων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες.

«Άρα υπάρχει πλέον μια νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων, όπως λέγονται, οι οποίοι, αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα, θα έχουν την κατάλληλη προστασία. Δεν βλέπω μεγάλες δυνατότητες άλλων αποδεικτικών στοιχείων, εκτός μόνο των στοιχείων που τηρούν οι πάροχοι, όπου όταν γίνονται οι επισυνδέσεις, οι πάροχοι πρέπει να κρατάνε στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα».

Με αφορμή τα παραπάνω το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει σφοδρή αντεπίθεση και παραλληλίζει την υπόθεση των υποκλοπών με τη Novartis

Το «έργο» ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες «πηγές».

Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων.

Το «έργο» το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις «αποκαλύψεις» Χίου-Βαξεβάνη «πόνταρε» σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, «κρέμασε στα μανταλάκια» 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα!

Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!

Ματζουράνης για υποκλοπές: Έτοιμα να καταθέσουν 3 άτομα που έκαναν παρακολουθήσεις, για το ποιοι έδιναν εντολές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: