Σάββατο η εξόδιος ακολουθία για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο -Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του -Τριήμερο πένθος {video}

FILE PHOTO: O Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΤΔ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Βαθιά συγκίνηση στην Κύπρο για την απώλεια του Αρχεπισκόπου Χρυσόστομου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του νωρίς σήμερα το πρωί

“Ο λαός της Κύπρου πενθεί την απώλεια του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου Β'”, αναφέρει σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο ΠτΔ σημείωσε “το τεράστιο το μεταρρυθμιστικό έργο του για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και η δράση του για ευημερία του λαού μας.”

“Εκ μέρους της Πολιτείας και του ιδίου προσωπικά εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στον Ιερό Κλήρο, τον λαό μας και την οικογένεια του μ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. Αιωνία να είναι η μνήμη του”, καταλήγει ο ΠτΔ.

Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία

Ως πιθανότερη ημερομηνία για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου είναι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει χρόνος άφιξης εκκλησιαστικών και άλλων επίσημων που θα έλθουν στην Κύπρο.

Η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα ενώ θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα αποφασισθεί το πώς θα τιμήσει η Πολιτεία σε συνεννόηση με την Εκκλησία, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπo, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας ότι αναμένονται πρώτα οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ενώ προηγείται η τέλεση τρισάγιου  στον καθεδρικό ναό.

Με πληροφορίες από kathimerini.com.cy
Κύπρος Λευκωσία 

Στην Κύπρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την εξόδιο ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: