Πρώτη παραίτηση στην κυβέρνηση Σούνακ: Τέλος ο υπουργός με την ταραντούλα* Κατηγορείται για άγριο μπούλινγκ

British Secretary of State for Education Gavin Williamson arrives at a cabinet meeting at 10 Downing Street in London, Britain, 14 September 2021. British Prime Minister Boris Johnson is set to outline his Covid Winter Plan during a press conference 14 September. EPA/ANDY RAIN




Ο Gavin Williamson, στενός σύμμαχος του Ρίσι Σούνακ, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από καταγγελίες για μπούλινγκ κατά συναδέλφων του

Ο πρώην υπουργός Παιδείαςβρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης σχετικά με τη συμπεριφορά του στο Γουέστμινστερ, όταν οι Sunday Times ανέφεραν ότι είχε στείλει πολλά οργίλα και γεμάτα δυσαρέσκεια μηνύματα σε έναν συνάδελφό του. Έκτοτε έχουν διατυπωθεί και άλλες κατηγορίες.

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ είχε ήδη επικριθεί για το διορισμό του Γουίλιαμσον, ο οποίος έχει απολυθεί δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο στο παρελθόν. Ο Σουνάκ, ο οποίος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε υποσχεθεί «ακεραιότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα σε κάθε επίπεδο», είπε σε συνέντευξή του στη Sun ότι τα μηνύματα του Ουίλιαμσον ήταν «απαράδεκτα», αλλά πρόσθεσε ότι η έρευνα για την κατάσταση θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσω να συμμορφωθώ πλήρως με τη διαδικασία καταγγελιών που βρίσκεται σε εξέλιξη και να καθαρίσω το όνομά μου από τυχόν αδικοπραγίες», είπε ο Ουίλιαμσον την Τρίτη.

Tα SMS που δημοσιοποίησαν οι Sunday Times, ανέφεραν ότι ο Williamson επέκρινε τη Wendy Morton – η οποία ήταν υπεύθυνη κομματικής πειθαρχίας υπό την Liz Truss- όταν αφού έμαθε ότι δεν θα ήταν μεταξύ εκείνων που θα παρευρίσκονταν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Στο μήνυμά του έλεγε στην Morton πως «για όλα υπάρχει ένα τίμημα».

Ο Γουίλιαμσον — ο οποίος επανήλθε στην κυβέρνηση ως υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου από τον Σουνάκ κατηγορήθηκε επίσης από πρώην ανώτερο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Γουίλιαμσον τους είπε να “κόψει το λαιμό του” και να “πηδήξει από το παράθυρο», σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Ο Williamson αρνείται την κατηγορία.

Περισσότερες καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί μετά το δημοσίευμα των Sunday Times, συμπεριλαμβανομένης της πρώην Υπαρχηγού Whip Anne Milton, η οποία είπε ότι ο Williamson φαινόταν να απειλεί έναν βουλευτή που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Στην επιστολή παραίτησής του , ο Ουίλιαμσον είπε ότι συμμορφώνεται με την εσωτερική διαδικασία καταγγελιών των Συντηρητικών και ότι διαψεύδει τον «χαρακτηρισμό» άλλων ισχυρισμών που έχουν γίνει εναντίον του. Είπε ότι ζήτησε συγγνώμη από την Μόρτον.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση Κάμερον, ο Γουίλιαμσον ήταν γνωστός (και) για το γεγονός ότι συντηρούσε μια ταραντούλα στο γραφείο του.

Με πληροφορίες από Politico 

Ανησυχία από υπαινικτικές δηλώσεις Τζίνπινγκ: Η Κίνα θα ενισχύσει την προετοιμασία της για οποιονδήποτε πόλεμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: