Προσγειώθηκε στην Αθήνα συνοδεία F-16 το ύποπτο αεροσκάφος της Emirates: Εξονυχιστικοί έλεγχοι – Live Εικόνα




Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ύστερα από πληροφορία των αμερικανικών αρχών για ύποπτο άτομο που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates.

Η μία πτήση είχε για προορισμό το Ντουμπάι και δεύτερη τη Νέα Υόρκη.

 

Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στο σταθμό. Οι αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Ομως η πτήση προς Νέα Υόρκη (209, ΕWR) είχε ήδη απογειωθεί από τις 17:32 το απόγευμα. Δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος».

Για  την επιχείρηση επιστροφής στην Αθήνα, άμεσα απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 340 Μοίρα «Αλεπού» στην Κρήτη τα οποία και συνόδευσαν το αεροσκάφος πίσω στη Αθήνα.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας «παρέλαβαν» το αεροσκάφος της Εmirates σε απόσταση 120 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, εντός του FIR Αθηνών.

Είχε προηγηθεί άρνηση των ιταλικών και γαλλικών αρχών να προσγειωθεί το αεροσκάφος επί των εδαφών τους με αποτέλεσμα αυτό να κάνει κύκλους πάνω από τον εναέριο χώρο της Σαρδηνίας.

Το «ύποπτο» αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 21:55 στο Ελευθέριος Βενιζέλος και άμεσα ξεκίνησε έλεγχος των επιβατών.

Επίσης, τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους στην Κρήτη.

HJ 

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Πληροφορίες της CIA για ύποπτο άτομο

 

Αύξηση ροών μεταναστών κατά 185% το 2022: Απετράπη η είσοδος σε 900 ύποπτα σκάφη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: