«Πρέπει να ελεγχθεί ο αδικαιολόγητος πλουτισμός της Κιβωτού τα τελευταία χρόνια»: Τι λέει πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ [videos]

FILE PHOTO: Αποψη των εγκαταστάσεων της “Κιβωτού του Κόσμου”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου», με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και την πρεσβυτέρα να έχουν μπει στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας.

Μετά την δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σειρά πήρε η οικονομική αστυνομία που καταγράφει τα οικήματα που φέρονται πως ανήκουν στον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και στην πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Αυτό που επισημαίνουν αρμόδιες πηγές είναι ότι θα ελεγχθούν τα πάντα.

«Οτιδήποτε ανήκει στην ιδιοκτησία των συγκεκριμένων προσώπων θα ελεγχθεί, είτε αυτό είναι σπίτι, είτε αυτό είναι εγκαταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο.

Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες εκτός από την περιοχή της Αττικής μεταξύ άλλων και στην Καλαμάτα αλλά και στην Χίο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον,  ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, τη μητέρα του και τον πατέρα του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει ήδη αποβιώσει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άντρες της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο διαμερίσματα το ένα στην Αθήνα και το άλλο στην Ραφήνα.

Ο πρώην διευθυντής κεντρικής υπηρεσίας ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, μιλώντας σήμερα (Τρίτη, 29 Νοεμβρίου) στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του τηλεοπτικού σταθμού OPEN επισήμανε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος για τις δαπάνες.

«Πρέπει να γίνει έλεγχος για την διαχείριση, δηλαδή για τις δαπάνες. Εκεί είναι για εμένα η αχίλλειος πτέρνα. Τα λεφτά εισήλθαν, είτε σε λογαριασμούς, είτε σε μετρητά. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να δούμε αν παρουσιάζονταν τα λεφτά που ήταν εκτός τραπεζών», τόνισε, μεταξύ άλλων και στην συνέχεια εξήγησε με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνουν οι εξονυχιστικοί έλεγχοι.

 




 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος επισήμανε πως οι η αστυνομία συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις από τα παιδιά με την παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ παράλληλα οι δύο έρευνες της οικονομικής αστυνομίας που είναι σε εξέλιξη,  θα δώσουν απαντήσεις για το αν θα ασκηθούν διώξεις.

«Σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων πρέπει να σας πω ότι η Οικονομική Αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της. Γίνονται δύο παράλληλες έρευνες με άκρα μυστικότητα από την οικονομική αστυνομία ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να ασκηθούν διώξεις για κακουργηματικές ή πλημμελειοδίκες πράξεις».




 

 

Απειλές κατά του 19χρονου

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, με άγνωστο να του στέλνει μήνυμα λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό και θα τον σκοτώσει.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News, η οποία δημοσίευσε ένα μήνυμα που δέχτηκε ο 19χρονος που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σε αυτό αναφέρεται: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ…. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω»

«Εκμεταλλεύτηκε το παιδί μου»

Τα λόγια της μητέρας του 19χρονου αποτυπώνουν τον εφιάλτη που κατέθεσε πως έζησε ο νεαρός πίσω από τις κλειστές πόρτες:

«Η αλήθεια πιστεύω ότι θα λάμψει. Τον παρενόχλησε. Σεξουαλικα; Ναι! Τα έχει πει ο γιος μου. Και αυτά που έχει πει είναι λίγα, γιατί ντρέπεται. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο άνθρωπος το παιδί το εκμεταλλεύτηκε».
Όπως λέει, ακόμη και να δικαιωθεί το παιδί της είναι δύσκολο να ξεπεράσει το παρελθόν.

Αλλάζει τίποτα; Μπορεί; Ακόμα και να δικαιωθεί θα του φύγει αυτό που πέρασε;

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές τις Κιβωτού του Κόσμου

Όπως μετέδωσε το OPEN από τη δομή της Κιβωτού της ΜΚΟ στον Κολωνό, οι έρευνες γίνονται σε σπίτια τα οποία βρίσκονται στο όνομα φυσικών προσώπων προκειμένου να πέσει άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν το ποσό που «σήκωσε» η πρεσβυτέρα μέσα από θυρίδες τράπεζας.

Επιπλέον, βάζουν στο μικροσκόπιο και τις αναφορές για το διαβόητο «πράσινο κλουβί» που φέρεται να βρίσκεται εντός της δομής του Βόλου. Συγκεκριμένα η εισαγγελία του Βόλου διέταξε έρευνα και έτσι θα κληθούν να καταθέσουν πέντε παιδιά που ζουν εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη δομή προκειμένου να δώσουν στοιχεία για την ύπαρξη ή μη του συγκεκριμένου δωματίου.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι στο σπίτι στον Κολωνό ήταν παρών και ο πατέρας Αντώνιος. Από εκεί, οι Αρχές πήραν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε στοιχεία που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες.

Στο «μικροσκόπιο» τα ακίνητα – φιλέτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κυριότητα της οργάνωσης έχουν περάσει μέσα σε 10 περίπου χρόνια περισσότερα από 280 ακίνητα, κάποια από αυτά σε περιοχές – φιλέτα της Γλυφάδας και της Πεύκης, με την αξία τους να αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η «Κιβωτός» έχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων:

Διαμέρισμα στου Ζωγράφου
Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Διαμέρισμα στην Σκάλα Ωρωπού
2 διαμερίσματα στο Άργος
2 διαμερίσματα στην Γλυφάδα
Οικόπεδο 567 τ.μ. στην Ζωφριά
Οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Γεωτεμάχιο στο Αργολικό

Συμφωνία Κικίλια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για επέκταση των απευθείας πτήσεων προς Ελλάδα [photos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: