Παραιτήθηκε ο βουλευτής ΝΔ Κώστας Τζαβάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές

FILE PHOTO: O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της kathimerini.gr ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας  ζήτησε την αντικατάστασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

O βουλευτής έχει εκφράσει δημόσια την αντίρρησή του στην επίκληση του απορρήτου, με επιστολή που απέστειλε ζήτησε την αντικατάστασή του από την Επιτροπή και συνεπώς δεν θα δώσει «το παρών» την Δευτέρα.

Οι ακριβείς λόγοι που ο κ. Τζαβάρας προέβη σε αυτή την κίνηση δεν έχουν γίνει γνωστοί. Εικάζεται πως ο κ. Τζαβάρας ζήτησε την αντικατάσταση του, καθώς έχει εκφράσει τις διαφωνίες του δημόσια.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι για τις παρακολουθήσεις. Μετά από αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία των 2/5 ια κληθούν προς ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και οι Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Kώστας Τζαβάρας ασκήσε δριμεία «επίθεση» στους δικαστικούς λειτουργούς για κωλυσιεργία στην υπόθεση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Υπουργικό Συμβούλιο: Επτά προτεραιότητες του Προϋπολογισμού για την στήριξη της κοινωνίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: