Πάλι “πλακώνονται” το Προεδρικό Μέγαρο με το ΑΚΕΛ: Αυτή την φορά ρίχνουν πυρά για τον προϋπολογισμό του κυπριακού κράτους

Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρών αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Μάριος Πελεκάνος. Φωτογραφία, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, PIO




Το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου ρίχνει πυρά στο ΑΚΕΛ για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού.

Ο κ. Πελεκάνος τόνισε:

Το ΑΚΕΛ αισθάνεται ακόμη περήφανο για τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς που κατέθετε το ίδιο ως Κυβέρνηση και που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, ενώ την ίδια ώρα δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2023 ο οποίος είναι αντικειμενικά ο πιο αναπτυξιακός και πράσινος που κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι “το θετικό με τον τελευταίο Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού είναι ότι είναι ο τελευταίος”.

  • Ακολουθεί η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου:

Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2023 παρουσιάζοντας τα γνωστά απαξιωτικά και ατεκμηρίωτα του επιχειρήματα.

Οτιδήποτε το αντίθετο θα αποτελούσε άλλωστε έκπληξη. Μας συνήθισαν στην ισοπεδωτική κριτική, στον μηδενισμό των όσων ως χώρα και ως κοινωνία πετύχαμε τα τελευταία χρόνια.

Το ΑΚΕΛ αισθάνεται ακόμη περήφανο για τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς που κατέθετε το ίδιο ως Κυβέρνηση και που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, ενώ την ίδια ώρα δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2023 ο οποίος είναι αντικειμενικά ο πιο αναπτυξιακός και πράσινος που κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Είναι ο προϋπολογισμός με το μεγαλύτερο κοινωνικό αποτύπωμα από ποτέ. Ο προϋπολογισμός με το μεγαλύτερο κοινωνικό κράτος, που οδηγεί στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση της ανισότητας στη χώρα μας την ίδια ώρα που τα δημόσια οικονομικά ενισχύονται ενώ η ανάπτυξη ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Όλα αυτά λοιπόν δεν ικανοποιούν το ΑΚΕΛ και «εύλογα» η Κεντρική Επιτροπή του ομόφωνα αποφάσισε την καταψήφιση του.

Ίσως το ΑΚΕΛ να γνωρίζει καλύτερα από τους οίκους αξιολόγησης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ο.κ, οι οποίο απένειμαν τα εύσημα στην Κυβέρνηση για τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθεί.

Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης μιας κυβέρνησης που συνειδητά για μια δεκαετία υπηρέτησε τους λίγους και γονάτισε τους πολλούς.

Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και στις ίδιες συνταγές που διόγκωσαν τις ανισότητες στην κυπριακή κοινωνία και αφήνουν «κληρονομιά» στον τόπο μια μεγάλη μετατόπιση πλούτου από τους εργαζόμενους στα επιχειρηματικά κέρδη.

Συνεχίζει ακόμα να αφήνει απροστάτευτα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την τραπεζική αυθαιρεσία αλλά και να αρνείται να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που συνεδρίασε σήμερα, το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού για το 2023.

Ταυτόχρονα, θα καταθέσει τροπολογίες για αποκοπές ή και δεσμεύσεις κονδυλίων με στόχο τον έλεγχο των δαπανών. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούμε να ελέγχονται οι δαπάνες για τους συμβούλους και συνεργάτες στο Προεδρικό και τα Υπουργεία, για τις επικοινωνιακές εκστρατείες προβολής της κυβέρνησης.

Ζητούμε επίσης τον περιορισμό κατά 10% ορισμένων από τα λειτουργικά έξοδα των Υπουργείων. Επιπρόσθετα, προτείνουμε να αποκοπούν τα κονδύλια που σχετίζονται με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και τα κονδύλια για την προαγωγή της μνήμης του Γρίβα. Ζητούμε ακόμα να δεσμευτούν οι δαπάνες για τη διαχείριση του Δάσους του Ακάμα προκειμένου να υπάρχει η συγκατάθεση της Βουλής πριν τη διενέργειά τους.

Το θετικό με τον τελευταίο Προϋπολογισμό της κυβέρνησης Συναγερμού είναι ότι είναι ο τελευταίος. Η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία της Κύπρου θα σημάνει μια νέα αρχή για την πατρίδα, για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους. Θα σημάνει μια νέα οικονομική πολιτική που θα παράγει ανάπτυξη και ευημερία για τους πολλούς και όχι για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τι συμβαίνει με το ΡΙΚ και τον Νίκο Χριστοδουλίδη; Το επιτελείο του καταγγέλλει μεροληπτική συμπεριφορά του κρατικού καναλιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: