Παγκόσμιος χλευασμός για τον Πούτιν: Ταπείνωση για τη Μόσχα η αποχώρηση από τη Χερσώνα λέει και το Λονδίνο

FILE PHOTO: Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας. EPA/NEIL HALL




Ακόμη μία ταπείνωση για τη Ρωσία και το στρατό της αποτελεί η αποχώρηση από την Χερσώνα, όμως η Μόσχα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή. Αυτό υποστηρίζει ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ο Μπεν Γουάλας υποστήριξε: «Η ρωσική ανακοίνωση αποχώρησης από τη Χερσώνα σηματοδοτεί μία ακόμη στρατηγική αποτυχία για αυτούς.

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει οποιονδήποτε από τους σοβαρούς αντικειμενικούς σκοπούς της, πέραν της Χερσώνας, ενώ τώρα με την παράδοσή της, οι απλοί Ρώσοι θα πρέπει να αναρωτηθούν “Για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό”;»

Η αποχώρηση της Ρωσίας που έγινε την Παρασκευή, σηματοδότησε την τρίτη μεγαλύτερη ρωσική αποχώρηση στη διάρκεια του πολέμου, αλλά και την πρώτη που εμπλέκει την εγκατάλειψη μιας τέτοιας μεγάλης πόλης.

Σύμφωνα με τον Γουάλας, ο ρωσικός στρατός υπέστη μία μεγάλη απώλεια σε ανθρώπινες ζωές και στον αντίποδα της διεθνούς απομόνωσης και του εξευτελισμού, ενώ η Ουκρανία θα πιέσει με την υποστήριξη της Βρετανίας και της διεθνούς κοινότητας.

“Παρά το γεγονός, ότι η αποχώρηση είναι ευπρόσδεκτη, κανένας δεν θα υποτιμήσει την διαρκή απειλή από τη Ρωσική Ομοσπονδία”, συμπέρανε ο ίδιος.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Έρχεται σκληρός χειμώνας για τον Πούτιν: Τέλος η ασυλία του από τα γεράκια και την ελίτ της Μόσχας * Μιλάνε ανοιχτά για ανατροπή του [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: