Ο τουρισμός “σκίζει”: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους μεγάλους νικητές της ταξιδιωτικής σεζόν για το 2022

Μία άποψη από τη Μύκονο, που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Yiannis Skoulas




Η ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα στην ιστοσελίδα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας RND υπό τον τίτλο «Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος: Νέα ταξιδιωτικά ρεκόρ για την Ελλάδα –κυρίως ένα νησί ακμάζει» και υπότιτλο «Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους μεγάλους νικητές της ταξιδιωτικής σεζόν 2022″, είναι πολύ θετικό για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις διακοπές τους. Κυρίως ένα νησί επισκιάζει όλα τα άλλα»αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η Ελλάδα παρουσιάζει ζήτηση ως τουριστικός προορισμός. Στους μεγάλους τουριστικούς Ομίλους, όπως η Tui και η FTI, οι ελληνικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί παρουσίασαν φέτος τη μεγαλύτερη ζήτηση. Αλλά και εκτός σαιζόν η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλά. Πέρα από τη Μαγιόρκα, τα ελληνικά νησιά παρουσιάζουν πολλές κρατήσεις, δήλωσε ο Διευθυντής της Tui Steffen Boehnke στο τουριστικό περιοδικό FVW.

Γι’ αυτό και πολλοί τουριστικοί πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες τσάρτερ έχουν επεκτείνει έως το Νοέμβριο τα προγράμματά τους για την Ελλάδα, τα οποία τα περασμένα χρόνια έληγαν τον Οκτώβριο.

Παραμένει αβέβαιο το κατά πόσον η Ελλάδα θα ξεπεράσει φέτος την προηγούμενη χρονιά-ρεκόρ 2019. Τότε, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχαν αφιχθεί στη χώρα 31,35 εκ. ξένοι τουρίστες. Αν συνυπολογιστούν οι επιβάτες στα κρουαζιερόπλοια, ο αριθμός ανεβαίνει στα 34 εκ. Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε το 2020 μείωση του αριθμού στα 7,4 εκ. Η ανάκαμψη ξεκίνησε το 2021 με 10,6 εκ. αλλοδαπούς επισκέπτες.

Στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, ο αριθμός των επιβατών τον Οκτώβριο ήταν μόλις 2,6% μικρότερος από τον αντίστοιχο του 2019. Τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece, σημείωσαν μάλιστα τον Οκτώβριο αύξηση 11,5% σε σύγκριση με το 2019.

Ορισμένα ελληνικά νησιά ξεπέρασαν κατά το πρώτο δεκάμηνο της χρονιάς τους αριθμούς της προηγούμενης χρονιάς-ρεκόρ. Στην κορυφή βρίσκεται η Σαντορίνη, όπου ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε από 519.000 το 2019 σε 811.000 φέτος –αύξηση 56%.

Η Μύκονος σημείωσε αύξηση 21% σε σύγκριση με το 2019 και η Ρόδος είχε 9% περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά-ρεκόρ (…)

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας RND

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: