Ο θάνατος του Αισχύλου από μια χελώνα που του πέταξε αετός στο κεφάλι: Και άλλοι 10 απίθανοι τρόποι να πεθάνεις

Απεικόνιση απότο θάνατο του Αισχύλου Πηγή Wikipedia




Όλοι πεθαίνουμε τελικά, αλλά μερικοί από εμάς βγαίνουμε έξω με πιο περίεργους τρόπους από άλλους. Με τον αριθμό των ανθρώπων που υπήρξαν σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, αναμένονται τουλάχιστον μερικοί περίεργοι θάνατοι.

Το ancient-orient.com συνέταξε μια λίστα με μερικούς από τους πιο περίεργους θανάτους που έχουν καταγραφεί ποτέ στην αρχαία ιστορία.

1. Sir William Payne-Gallwey: Θάνατος από γογγύλι

Ο Sir William Payne-Gallwey ήταν Βρετανός βουλευτής στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Σερ Γουίλιαμ, όπως και πολλοί άλλοι Βρετανοί βουλευτές, λάτρευε να πηγαίνει για κυνήγι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε ένα ατυχές ταξίδι κυνηγιού, ο Sir William διέσχισε ένα χωράφι με γογγύλια, όπου έπεσε και υπέστη σημαντικό εσωτερικό τραυματισμό από ένα ιδιαίτερα μεγάλο γογγύλι. Πέθανε από τα τραύματά του λίγες μόλις μέρες αργότερα.

2. Ζεύξις ο ζωγράφος: Θάνατος από το γέλιο

Το γέλιο είναι διασκέδαση και παιχνίδι – μέχρι να σε σκοτώσει. Ο Ζευξής, Έλληνας ζωγράφος του 5ου αιώνα π.Χ., έκανε το τελευταίο του γέλιο αφού παρατήρησε τον δικό του πίνακα της Αφροδίτης. Φέρεται ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε παραγγείλει τον πίνακα για το σπίτι της, αλλά αποφάσισε να κάνει η ίδια το μοντέλο. Αφού ολοκληρώθηκε η ζωγραφική αυτής της ηλικιωμένης γυναίκας ως Αφροδίτης, ο Ζεύξης παρατήρησε το έργο του και γέλασε τόσο πολύ που πέθανε.

3. Δράκων ο Αθηναίος: πνιγμένος στα δώρα

Το 620 π.Χ., θεατρίνοι στην Αίγινα της Ελλάδας σκότωσαν κατά λάθος έναν άνδρα με τη στοργή τους. Ο Δράκων ο Αθηναίος, αρχαίος νομοθέτης, αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους Αιγινήτες που τον έπλυναν με δώρα εκτίμησης. Οι πολίτες του πέταξαν τόσα πολλά αντικείμενα που κατέληξε πνιγμένος από αυτά, πνιγμένος μέχρι θανάτου από τα δώρα των θαυμαστών του.

4. Αισχύλος: Η ουρανοκατέβατη χελώνα

Εάν τυχαίνει να είστε φαλακρός, ίσως να θέλετε να προσέξετε αυτό. Ο Αισχύλος, ένας αρχαίος Αθηναίος τραγικός από τον 5ο αιώνα π.Χ., είχε ένα φαλακρό κεφάλι που ήταν τόσο γυαλιστερό και στρογγυλό που ένας αετός νόμιζε ότι ήταν βράχος. Ο αετός έριξε μια μεγάλη χελώνα στο κεφάλι του για να σπάσει το καβούκι της για κατανάλωση, η οποία τον σκότωσε αμέσως. Η ειρωνία: Είχε βγει μόνο σε εξωτερικούς χώρους εκείνη την ημέρα επειδή φοβόταν ότι το σπίτι του θα κατέρρεε και θα τον σκότωνε.

5. Αντιφάνης, ο κωμικός: Θάνατος από πεσμένο αχλάδι

Ένας άλλος παράξενος θάνατος στην αρχαία ιστορία ήταν ο Αντιφάνης, ένας αρχαίος κωμικός ποιητής από τον 4ο αιώνα π.Χ. Ο θεατρικός συγγραφέας είχε μια ατυχή μέρα κάτω από μερικά οπωροφόρα δέντρα. Σύμφωνα με τη Suda , μια αρχαία βυζαντινή εγκυκλοπαίδεια του 10ου αιώνα, ο Αντιφάνης σκοτώθηκε από ένα πεσμένο αχλάδι.

6. Αγαθοκλής των Συρακουσών: Θάνατος από οδοντογλυφίδα

Ο Αγαθοκλής ήταν αρχαίος βασιλιάς της Σικελίας και Έλληνας τύραννος των Συρακουσών. Σε πολλούς αρχαίους Σικελούς δεν άρεσε ο τρόπος διακυβέρνησης του Αγαθοκλή και αναφέρονταν συχνά στα αρχαία κείμενα για τις εγκληματικές του πράξεις. Το 289 π.Χ., ο Αγαθοκλής δολοφονήθηκε όταν χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε δηλητήριο από έναν από τους εχθρούς του.

7. Eleazar Avaran: Θάνατος από πεθαμένο ελέφαντα

Ο Ιούδας Μακκαβαίος ήταν Εβραίος ιερέας τον 2ο αιώνα π.Χ. που ηγήθηκε της εξέγερσης των Μακκαβαίων κατά της Αυτοκρατορίας των Σελευκιδών. Ωστόσο, δεν είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης ιστορίας. Ο αδερφός του, Ελεάζαρ Αβαράν, είναι. Ο Ελεάζαρ υπηρετούσε στην εξέγερση του αδελφού του όταν σκότωσε ηρωικά τον πολεμικό ελέφαντα ενός βασιλιά, μαχαιρώνοντας το δόρυ του στο στομάχι του. Δυστυχώς, ο ετοιμοθάνατος ελέφαντας έπεσε πάνω του, σκοτώνοντάς τον.

8. Μάρκος της Αρεθούσας: Πολύ γλυκός…

Ο Μάρκος της Αρέθουσας είχε ένα γλυκό τέλος στη ζωή του, αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενες. Αυτός ο χριστιανός μάρτυρας βρήκε έναν παράξενο θάνατο όταν τον κρέμασαν σε ένα καλάθι καλυμμένο με μέλι από τους εχθρούς του και τον άφησαν για τις μέλισσες, οι οποίες στη συνέχεια τον τσίμπησαν μέχρι θανάτου. Ωχ!

9. Hans Staininger: Πατώντας τα γένια του

Ένας άλλος περίεργος θάνατος συνέβη τον 16ο αιώνα, στη σημερινή Αυστρία. Ο Hans Staininger ήταν ο δήμαρχος ή δήμαρχος του Braunau. Είχε ατυχές τέλος όταν ξέσπασε φωτιά στην πόλη του, αλλά δεν ήταν η φωτιά που τον σκότωσε. Κατά την εκκένωση, σκόνταψε κατά λάθος στα γένια του μήκους 1,4 μέτρων, σπάζοντας τον λαιμό του στη διαδικασία. Τα γένια ήταν συνήθως τυλιγμένα σε μια δερμάτινη θήκη, αλλά αποφάσισε να τα λύσει εκείνη τη μοιραία μέρα.

10. Gouverneur Morris: Το κόκκαλο της φάλαινας

Ο Gouverneur Morris, ο συγγραφέας του Προοιμίου του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν ένας από τους λιγότερο γνωστούς ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης και ο πρώιμος αντίπαλος της σκλαβιάς γνώρισε ένα παράξενο και ατυχές τέλος αφού προσπάθησε να πάρει την υγεία του στα χέρια του. Ο Morris είχε ένα επώδυνο μπλοκάρισμα στο ουροποιητικό του σύστημα, το οποίο προσπάθησε να καθαρίσει χρησιμοποιώντας ένα κόκαλο φάλαινας. Ενώ οι αναφορές ισχυρίζονται ότι κατάφερε να αφαιρέσει το μπλοκάρισμα, σύντομα ανέπτυξε μια μόλυνση από τη διαδικασία του οστού της φάλαινας, η οποία οδήγησε στο θάνατό του το 1816.

11. John Cummings: Καταπίνοντας 20 μαχαίρια

Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές ότι η κατάποση μαχαιριών θα οδηγήσει πιθανότατα στο θάνατό σας, αυτή η ιστορία είναι ακόμα πιο τρελή από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο Τζον Κάμινγκς άρχισε να καταπίνει μαχαίρι αφού παρατήρησε έναν επαγγελματία που καταπίνει μαχαίρι σε ένα τοπικό τσίρκο. Στην πρώτη του προσπάθεια, κατάπιε τέσσερα μαχαίρια χωρίς προβλήματα, πέρασε τα τρία από αυτά και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την τέταρτη. Στη συνέχεια αύξησε την ανοχή του να καταπιεί 14 μαχαίρια ταυτόχρονα, τα οποία με κάποιο τρόπο τα πέρασε μετά από λίγες μόνο μέρες κοιλιακού πόνου.

Δοκιμάζοντας την τύχη του για τελευταία φορά, ο Κάμινγκς κατάπιε 20 μαχαίρια και μια μαχαιροθήκη με μία κίνηση, αλλά δυστυχώς ήταν η τελευταία του προσπάθεια. Ο Κάμινγκς πέρασε τη θήκη των μαχαιριών λίγες μέρες αργότερα και δεν πέρασε κανένα από τα 20 μαχαίρια. Μετά από τέσσερα χρόνια τρομερού πόνου στην κοιλιά, τελικά πέθανε. Μια αυτοψία αποκάλυψε ότι μετά το θάνατό του, το στομάχι του περιείχε μια γεμάτη λεπίδα μαχαιριού, ένα ελατήριο και τουλάχιστον 40 διαφορετικά θραύσματα μετάλλου, κέρατος και ξύλου.

Πηγή ancient-origin.com

Γέμισε ξανά καραβίδες και καβούρια ο Πηνειός: Επέστρεψαν τα οστρακοειδή στο ποτάμι, δείγμα ότι τα νερά είναι «υγιή» [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: