Ο Μαυρογιάννης δηλώνει ότι θα σταθεί “απέναντι στα νοσηρά φαινόμενα που έπληξαν το όνομα και την αξιοπρέπεια της Κύπρου”

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης στην εκπομπή Omega News. Φωτογραφία από βίντεο, από το κανάλι Omega




“Τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα διαφθοράς γιγαντώθηκαν, οδηγώντας διεθνώς τη χώρα μας στην ανυποληψία”, δήλωσε ο προεδρικός υποψήφιος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν ισχυρισμοί “συγγραφέα”, ο οποίος είχε αφαιρέσει σελίδες από προηγούμενα βιβλία του.

Ο “συγγραφέας”, και πρώην συνεργάτης του Προέδρου της Κύπρου, ισχυρίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο εν λόγω “συγγραφέας” ήταν στενός συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη από την εποχή που ο τελευταίος ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Ο κ. Μαυρογιάννης δήλωσε ακόμα ότι:

“Είναι αδήριτη ανάγκη όπως η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς βοηθηθεί, ώστε να επιτελέσει το καθήκον της.

Επαναλαμβάνω, ότι με την εκλογή μου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα σταθώ απέναντι στα νοσηρά φαινόμενα που έπληξαν το όνομα και την αξιοπρέπεια της Κύπρου.

Θα φέρουμε τη ρήξη με τις κακές πρακτικές του παρελθόντος”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ), πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όπως για παράδειγμα η καθολική πρόσβαση τους σε χώρους, αλλά και οι περίπλοκες διαδικασίες που ακολουθούνται για την εξέταση και καταβολή σχετικών επιδομάτων.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως υπάρχει σύμπνοια προσεγγίσεων με την ΚΥΣΟΑ. «Όλα τα ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με τα ίδια τα άτομα. Είναι επίσης σημαντικό να είμαστε αποφασιστικοί στο στάδιο υλοποίησης των στόχων», πρόσθεσε.

Το κράτος, όπως ανέφερε, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στα θέματα πρόσβασης στα δημόσια κτίρια και χώρους. Επιπλέον, οφείλει να εντοπίζει ποιο είναι το ζητούμενο και στη συνέχεια να βρίσκει τους τρόπους να υλοποιεί αυτά που πρέπει, όπως και στην περίπτωση της ενίσχυσης της προσβασιμότητας προς όλους.

Στόχος για εμάς, αποτελεί η αναθεώρηση του σχετικού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και η προώθηση της εναρμόνισής του με τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα άτομα με αναπηρίες.

Παράλληλα, θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ξεχωριστής νομοθεσίας για τις οικονομικές παροχές στα άτομα με αναπηρίες (εκτός του πλαισίου του Ε.Ε.Ε.), η οποία να βασίζεται στη στήριξη που χρειάζονται ανάλογα με την αναπηρία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

Άγριοι καυγάδες μεταξύ των πρώην συνεργατών: Επιθετική κίνηση του Νίκου Αναστασιάδη εναντίον του “συγγραφέα” που έσκισε σελίδες από τα βιβλία του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: