Ο Χρυσόστομος “άφησε έντονο το αποτύπωμά του για πολλά χρόνια και κρίνεται από την ιστορία”, δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου μετέφερε ειλικρινή συλλυπητήρια και από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τόσο προς την οικογένειά του, όσο και προς τον κόσμο της εκκλησίας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ άφησε έντονο το αποτύπωμα του και το έργο του κρίνεται, όπως κάθε δημοσίου προσώπου, από την ιστορία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στεφανος Στέφανου, σήμερα, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Στέφανου προσήλθε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κυπρου στη Λευκωσία, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από στελέχη και βουλευτές. Μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ προχώρησε στον ναό της Αρχιεπισκοπής, όπου εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετέφερε ειλικρινή συλλυπητήρια και από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τόσο προς την οικογένειά του, όσο και προς τον κόσμο της εκκλησίας.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα για πάρα πολλά χρόνια, τόσο στα εκκλησιαστικά δρώμενα, όσο και στην δημόσια ζωή του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου και κατέληξε ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, «όπως και κάθε δημόσιο πρόσωπο, κρίνεται για τα έργα, την προσφορά και το πέρασμά του, από την ιστορία».

  • Σιζόπουλος για Αρχιεπίσκοπο: Κληροδοτεί σημαντικές ευθύνες στον διάδοχό του

Θλίψη και συγκίνηση εκ μέρους της ΕΔΕΚ για τον αποχαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσερχόμενος στην έδρα της Αρχιεπισκοπής για την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων, τονίζοντας πως κληροδοτεί σημαντικές ευθύνες στον διάδοχό του για τη συνέχιση του έργου του.

Τόσο στο γραπτό μήνυμά του, όσο και στις δηλώσεις του ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, ο κ. Σιζόπουλος εξήρε το πλούσιο, όπως ανέφερε, εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου.

«Σε συνδυασμό με τους διαχρονικούς του αγώνες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των αντιδικτατορικών δράσεων της Χούντας των Αθηνών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον αγώνα του εναντίον του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, αλλά και για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, καθώς επίσης και τους αγώνες του για την προάσπιση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κληροδοτούν εις τον διάδοχό του σημαντικές ευθύνες για συνέχιση αυτού του έργου», σημείωσε.

Υπήρξε σημαντικός μεταρρυθμιστής ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, έγραψε για τον Χρυσόστομο η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: