Νέο κρούσμα παράκρουσης από αναλυτές και δημοσιογράφους στο CNN Turk: «Η Γαύδος είναι τουρκική»!!! [videos]

Ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς μπροστά στον χάρτη της Ελλάδας. Screenshot via Youtube.




Ένα ακόμη κωμικοτραγικό σόου εκτυλίχθηκε στον αέρα του CNN Turk χθες (Τρίτη, 8 Νοεμβρίου), όταν ο απόστρατος αντιπτέραρχος της γειτονικής χώρας Ερντογάν Καρακούς υποστήριξε με θράσος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, επειδή… η Γαύδος είναι τουρκική».

«Δεν μπορούν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα . Η Γαύδος είναι δικό μας νησί. Σύμφωνα με τις συμφωνίες, είναι δικό μας νησί. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν καλά» δήλωσε.

Όσα είπε ο Ερντογάν Καρακούς…

 

Από την πλευρά του ο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Milliyet Οζάι Σεντίρζί, χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» την πιθανή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ νοτίως της Κρήτης. «Αυτό το θέμα με την επέκταση των 12 μιλίων στην Κρήτη, θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της Ελλάδας προς την Τουρκία. Και θα είναι βαρύ το αντίτιμο για αυτό. Είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Τουρκία» δήλωσε, τονίζοντας πως η Τουρκία θα πρέπει να αντιδράσει σε μία τέτοια εξέλιξη.

Ο ίδιος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τη Λιβύη, ζητώντας -στην περίπτωση αυτή να αποστείλει η Άγκυρα γεωτρύπανα στην περιοχή.

 

Όσα είπε ο Οζάι Σεντίρζί…

ΠΗΓΗ: Youtube/CNNTurk

Κατάθεση του πρώην εισαγγελέα Αθανασίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Υπήρχε οικειότητα μεταξύ Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου, τον αποκαλούσε «Παπ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: