Nέες προκλήσεις του «Αττίλα» στη νεκρή ζώνη: Απείλησαν γεωργό με μαχαίρι στην περιοχή του Γερόλακκου

FILE PHOTO: Οι κινήσεις του κατοχικού καθεστώτος είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν κομμάτια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για νέα τετελεσμένα. Όλα φαίνεται να προχωρούν βάσει σχεδίου, δημιουργώντας μικρές νησίδες αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φωτογραφία via Sigma TV




Νέο επεισόδιο παρενόχλησης Ελληνοκύπριου γεωργού, εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή του Γερόλακκου, σημειώθηκε το πρωϊ.

Ο γεωργός αντελήφθη δύο άτομα να έρχονται από τα κατεχόμενα προς το μέρος του, πετώντας πέτρες και ζητώντας του να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ο ίδιος κινήθηκε προς το μέρος τους ώστε να ζητήσει εξηγήσεις, με έναν εκ των δύο να προτάσσει μαχαίρι και να συνεχίζει τις απειλές.

Ο Νικόλας Χατζησοφοκλέους, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Γερολακκου, δήλωσε στο Ρικ, ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε η ειρηνευτική δύναμη, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο.

Ωστόσο, τα δύο άτομα τα οποία προκάλεσαν το επεισόδιο, είχαν ήδη επιστρέψει στα κατεχόμενα.

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ένας εκ των δύο δραστών επέστρεψε στο σημείο, με τη συνοδεία Τούρκου στρατιώτη, και υποστήριξε πως το όλο περιστατικό οφείλεται σε παρεξήγηση.

Ο κύριος Χατζησοφοκλέους ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει επίσημο παράπονο για το συμβάν, προς τα Ηνωμένα Έθνη.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

Εκοιμήθη ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’: Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Πάφου, μέχρι την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: