Μητσοτάκης: Υπερήφανοι για την Πολεμική μας Αεροπορία – Πτήσεις μαχητικών στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του προστάτη της Π.Α.

Στιγμιότυπο από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μεσσηνίων Πεσόντων Αεροπόρων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, STR




«Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τιμούμε σήμερα τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που διακινδυνεύουν καθημερινά για την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον σημερινό εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

«Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σας. Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία!» συμπληρώνει στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφίες με λεζάντα «Υπερήφανοι για την Πολεμική μας Αεροπορία».

 Δένδιας: Χρόνια πολλά στους πιλότους μας

«Χρόνια πολλά στους πιλότους μας, οι οποίοι προασπίζονται καθημερινά στους αιθέρες την κυριαρχία μας, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για την εορτή του προστάτη τους Αρχαγγέλου Μιχαήλ» «Αίεν Υψικρατείν», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Παναγιωτόπουλος: Τιμούμε την Πολεμική Αεροπορία 

«Τιμούμε τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, αλλά και την Πολεμική Αεροπορία. Τιμούμε τους ανθρώπους που μας χαρίζουν εθνική υπερηφάνεια υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας άμεσα, καίρια και αποτελεσματικά».

Αυτό τονίζει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ανάρτηση στο Facebook, με την ευκαιρία της σημερινής εορτής του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

 Αποκαλυπτήρια μνημείου Μεσσηνίων Πεσόντων Αεροπόρων 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Μεσσηνίων Πεσόντων Αεροπόρων, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, αποδίδοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης του έργου και της θυσίας των 42 Μεσσηνίων Αεροπόρων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκαν, χθες, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλειος Καπέλιος, ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης υποπτέραρχος Γεώργιος Βαγενάς, o διευθυντής Β’ Κλάδου του ΓΕΑ, υποπτέραρχος Βασίλειος Παπαχρήστου, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο διοικητής της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, σμήναρχος Νικόλαος Τσιβουράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων, καθώς συγγενείς των πεσόντων και πλήθος κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: