Μισογυνικές δηλώσεις Κατσίνσκι στην Πολωνία: «Για την υπογεννητικότητα φταίει ότι οι γυναίκες πίνουν αλκοόλ»!

FILE PHOTO: Ο ηγέτης του συντηρητικού εθνικιστικού κόμματος της Πολωνίας Γιάροσλαβ Καζίνσκι. EPA/Adam Warzawa POLAND OUT




Ο ηγέτης του κυβερνώντος συντηρητικού εθνικιστικού κόμματος της Πολωνίας, Jaroslaw Kaczynski, παραπονέθηκε για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στη χώρα του το Σαββατοκύριακο, το οποίο απέδωσε στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μεταξύ των νεαρών γυναικών, επικρίνοντας την αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το AFP.

Σε ομιλία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Elk, στα βορειοανατολικά της χώρας, είπε ότι η δημογραφία της Πολωνίας υποφέρει, μεταξύ άλλων, «εξαιτίας μιας συγκεκριμένης στάσης των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών».

«Αν διατηρηθεί η κατάσταση όπου, μέχρι τα 25, οι νέες γυναίκες πίνουν όσο οι άντρες της ίδιας ηλικίας, τότε δεν θα υπάρχουν παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι ένας άντρας, για να γίνει αλκοολικός, πρέπει να κάνει κατάχρηση , κατά μέσο όρο, για 20 χρόνια (…), και μια γυναίκα, μόνο δύο χρόνια», είπε.

Ο Kaczynski δήλωσε ότι είχε αυτές τις πληροφορίες από έναν γιατρό, ο οποίος του είπε ότι «κατάφερε να θεραπεύσει το ένα τρίτο των ανδρών ασθενών του από αλκοολισμό, αλλά καμία από τις γυναίκες ασθενείς του».

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι υπέρ της ιδέας οι γυναίκες να κάνουν παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, γιατί «μια γυναίκα πρέπει να ωριμάσει για να γίνει μητέρα».

«Αλλά εάν, μέχρι τα 25 της, πίνει πολύ, τότε, για να αστειευτούμε λίγο, δεν προοιωνίζεται καλά με αυτή την έννοια», πρόσθεσε ο αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS).

Σύμφωνα με το Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής, το ποσοστό γεννήσεων μειώνεται στην Πολωνία εδώ και αρκετά χρόνια και έφτασε τις 1.378 το 2020 (σε σύγκριση με το επίπεδο 2,1 που απαιτείται για να αποφευχθεί η μείωση του πληθυσμού).

Στην εξουσία από το 2015, το PiS προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση ειδικότερα εισάγοντας ένα επίδομα άνω των εκατό ευρώ ανά παιδί ξεκινώντας από το δεύτερο.

Σύμφωνα με φεμινιστικούς κύκλους και την αντιπολίτευση, είναι πιθανό η αυστηροποίηση του νόμου που περιορίζει αυστηρά τις αμβλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης δυσμορφίας του εμβρύου, να έχει οδηγήσει ορισμένες γυναίκες να αποφύγουν μια εγκυμοσύνη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Η χώρα του Μαντέλα πνίγεται στη διαφθορά και τον αυταρχισμό: Πρώην και νυν Πρόεδροι αλληκατηγορούνται για εξαγορά αξιωμάτων

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: