Μια… τρύπα στον Ειρηνικό έκανε το 23 τόνων σκουπίδι του κινεζικού πυραύλου Long March 5B που έπεσε στη Γη

Στιγμιότυπο από την εκτόξευση του κινεζικού δορυφόρου. Via Twitter@SpeceLiftNow




Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε τελικά το τμήμα του κινεζικού πυραύλου, βάρος 23 τόνων που εδώ και ώρες είχε αναστατώσει τον κόσμο καθώς δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για το τελικό σημείο κατάληξής του.

Νωρίτερα, τα ισπανικά αεροδρόμια, ειδικά αυτά της Βαρκελώνης, της Ταραγόνα και της Ίμπιζα, έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για περίπου 40 λεπτά σήμερα το πρωί  ως προληπτικό μέτρο λόγω πιθανής ανεξέλεγκτης πτώσης υπολειμμάτων κινεζικού πυραύλου.

Ο διευθυντής εναέριας κυκλοφορίας Enaire ήρε τους περιορισμούς σε μια λωρίδα εναέριου χώρου μετά το πέρασμα του διαστημικού αντικειμένου, όπως αναφέρεται σε δήλωση στην οποία τονίζεται ότι “έχει δημιουργηθεί μια λωρίδα αποκλεισμού εναέριου χώρου 100 χιλιομέτρων και στις δύο πλευρές της τροχιάς του διαστημικού αντικειμένου”.

Το κλείσιμο, που είχε ίσχυσε μεταξύ 08:38 και 09:38, έχει αφήσει όλα τα αεροπλάνα στο έδαφος στα αεροδρόμια της Καταλονίας και θα προκαλέσει καθυστερήσεις όλη την ημέρα, αν και είναι νωρίς να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, σύμφωνα με πηγές από την εναέρια κυκλοφορία.

Για τέταρτη φορά σε δυο χρόνια

Για μια ακόμη φορά – τέταρτη μέσα σε δύο χρόνια – ένα μεγάλο διαστημικό κινεζικό “σκουπίδι” βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου, ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B, γυρνάει σαν ρωσική ρουλέτα γύρω από τη Γη όπου θα πέσει με μη ελεγχόμενο τρόπο πιθανώς σήμερα ή το Σάββατο και κανένας ακόμη δεν ξέρει πού ακριβώς αυτό θα συμβεί.

Ο πύραυλος είναι αυτός που έθεσε σε τροχιά το τρίτο και τελευταίο τμήμα του νέου κινεζικού διαστημικού σταθμού “Τιανγκόνγκ” στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

Έκλεισε [και ξανάνοιξε] τον εναέριο χώρο της η Ισπανία: Φόβοι για ανεξέλεγκτη πτώση του κινέζικου “διαστημικού σκουπιδιού”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: