Κρυφές επιχειρήσεις κατά επικριτών του Ερντογάν στην Ευρώπη: Τις οργανώνουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Cevheri Güven. Photo via Youtube / Cevheri Güven, Welt




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  Welt, που υπογράφει ο Lennart Pfahler, δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, όπως είναι η Sabah, αναφέρονται ονομαστικά και με φωτογραφικό υλικό σε επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης που ζουν αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη, όπως είναι:

Ο δημοσιογράφος Cevheri Güven και ο πρώην αρχισυντάκτης της „Today’s Zaman“, Bülent Kenes, ή ο άλλοτε αστυνομικός και νυν ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Murat Cetiner, και άλλοι.

Η Welt σημειώνει ότι οι άνθρωποι αυτοί εκτιμούν πως τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών εντύπων είναι μέρος μιας «εκστρατείας καταδίωξης» των επικριτών του Erdogan στο εξωτερικό.

Το κοινό σημείο που ενώνει όσους έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του φιλοκυβερνητικού Τύπου στην Τουρκία είναι ότι η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) θεωρεί ότι ανήκουν στο κίνημα του Ιμάμη Γκιουλέν (Gülen), καθιστώντας τους έτσι συνυπεύθυνους για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Ο Cevheri Güven, που ζει στην Έσση, συγκαταλέγεται στους δριμύτερους επικριτές του Erdogan και διατηρεί επιτυχημένο κανάλι στο youtube, μέσω του οποίου στηλιτεύει τη διαφθορά στο περιβάλλον του Τούρκου Προέδρου.

Ο Güven είναι πεπεισμένος ότι πίσω από τα επιθετικά δημοσιεύματα της Sabah βρίσκονται οι τουρκικές μυστικές Υπηρεσίες, που έχουν δώσει σε δημοσιογράφους τη διεύθυνσή του, καθώς επίσης ότι τον έχουν παρακολουθήσει και έχουν φωτογραφικό υλικό.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η υπόθεση απασχολεί το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, που σε απάντηση σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας δήλωσε ότι του είναι γνωστή η υπόθεση του Cevheri Güven, και πρόσθεσε ότι οι απειλές και η έρευνα δημοσιογράφων, που αντιπολιτεύονται και επικρίνουν την κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές.

Η ασφάλεια των αντιπολιτευομένων που ζουν στη Γερμανία έχει ιδιαίτερη αξία, σημείωσε το Υπουργείο στην απάντησή του, τονίζοντας ότι οι γερμανικές Αρχές Ασφαλείας ερευνούν κάθε σχετική ένδειξη, όταν υπάρχει κίνδυνος.

Πάντως, επεσήμανε ότι δεν έχει πληροφορίες περί ενδεχόμενης συμμετοχής της τουρκικής ΜΙΤ στην εκστρατεία σε βάρος του Güven αν και κατέστησε σαφές ότι οι τουρκικές Υπηρεσίες Πληροφοριών και οι Αρχές Ασφαλείας έχουν στο στόχαστρο όλες τις ενώσεις και τα μεμονωμένα πρόσωπα που αντιπολιτεύονται στην τουρκική κυβέρνηση.

Η εφημερίδα Sabah δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα της Welt, καταλήγει το δημοσίευμα.

Τίτλος: «Κρυφές επιχειρήσεις κατά επικριτών του Erdogan στην Ευρώπη»
Υπότιτλος: «Μια τουρκική εφημερίδα του κίτρινου Τύπου χρησιμοποιεί επιθετικές μεθόδους σε βάρος εξόριστων, επικριτικών δημοσιογράφων, οι οποίοι εικάζουν ότι πίσω από αυτό κρύβονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες»

Ο Ερντογάν αισθάνεται ισχυρός όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν: Δυστυχώς η Δύση δεν μπορεί να αποτρέψει νέα εισβολή στη Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: