Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, νέα καταγγελία για κακοποιήσεις στη δομή της Πωγωνιανής [βίντεο]

FILE PHOTO: Το εξωτερικό της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”. Photo via amna_news




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τις έρευνες στην Κιβωτό του Κόσμου. Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σειρά παίρνει η οικονομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, βάζει πλέον στο στόχαστρο τα οικονομικά, την κινητή και την ακίνητη περιουσία του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και του στενού του περιβάλλοντος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Άμεσα λοιπόν αναμένεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, καθώς η «Κιβωτός» φέρεται να εμφανίζει ετήσια πλεονάσματα.




Αργα χθες το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης έκανε γνωστό πως τον έλεγχο των οικονομικών αναλαμβάνουν ορκωτοί λογιστές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο».

Νέες καταγγελίες

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταγγελίες για κακομεταχείριση και σωματική βία σε βάρος παιδιών. Πρώην εργαζόμενη στη δομή της Πωγωνιανής Ιωαννίνων ισχυρίστηκε ότι έχει υποβάλλει καταγγελία από το 2015.

Η εργαζόμενη σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σημείωσε πως από το 2015 είχε κάνει επίσημη καταγγελία για σωματική βία σε παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή, όπου εκείνη εργάζονταν.

Σύμφωνα με όσα είπε η παιδαγωγός, “ο φάκελος πήγε από την Αστυνομία στην Εισαγγελία και έκτοτε δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Προσφυγικά: 78 συλλήψεις, σοβαρά τραυματίες δύο αστυνομικοί

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: