Οικονόμου για Documento: Ατεκμηρίωτοι για την ώρα απλώς ισχυρισμοί -Θεσμικό ατόπημα από ΣΥΡΙΖΑ η υιοθέτησή τους

FILE PHOTO: Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ισχυρισμοί χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το δημοσίευμα της Κυριακής της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις και τα κακόβουλα λογισμικά.

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι το δημοσιευμα παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων χωρίς την απαιτούμενη μέχρι ώρας τεκμηρίωση. «Όσα αναφέρονται παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις κι απουσιάζουν τα στοιχεία, οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη». Υπογράμμισε ότι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν κι όσοι στράφηκαν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο θα συμβεί κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές, είπε.

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίησή του.

Θεσμικό ατόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Μίλησε για θεσμικό ατόπημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία μας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών, και απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε «αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης εκλογικής του ήττας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από  καμία δημόσια αρχή και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας κι αποσταθεροποίησης».

«Όπως στην υπόθεση Novartis ο κ. Τσίπρας προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων και σηκώνει σκόνη ενώ έχουν επιστρατεύσει παλαιούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης με στόχο την πρόκληση αναταραχής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Χωρίς το παραμικρό τεκμήριο, γνωστοί κύκλοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και αποδίδουν στην κυβέρνηση ευθύνες κι αυτό  θυμίζει  διαφόρους που φόραγαν κουκούλες. ‘Οσα αναφέρονται στην εφημερίδα Documento θα διερευνηθούν διεξοδικά ώστε να μην μείνει υποψία κι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε επίπεδο. Το ίδιο θα συμβεί εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί και έχουμε τοποθετηθεί γραπτώς εκφράζοντας  αμφιβολίες ως προς τους σκοπούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστεί η τακτική των νόμιμων επισυνδέσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά ο κ. Οικονόμου, επανέλαβε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα, ενώ «η κυβέρνηση θα δώσει θεσμική απάντηση άμεσα με νομοθετική ρύθμιση χάρη στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα απαγορεύεται η εμπορία κακόβουλων λογισμικών».

Κάλεσε την κοινωνία «να αναλογιστεί τι έγινε και τι επιχειρείται να ξαναγίνει στο σκοτάδι και να αποδοκιμάσει τέτοιες μεθοδεύσεις». Τόνισε ότι «η χώρα μας ιστορικά, εθνικά και η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, δεν έχει την πολυτέλεια ανωμαλίας ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει όπως το έκανε πάντα, ότι δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις αυτές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ντογιάκο καταθέτει τα στοιχεία σχετικά με παρακολουθήσεις ο εκδότης Βαξεβάνης {video}

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: