Οι πολίτες μπορούν να τερματίσουν τη χρεοκοπημένη πολιτική του κατευνασμού: Να μην είμαστε πλέον αρεστοί στους ξένους

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ*

Το περιστατικό με το γήπεδο της Τσετίνκαγια, το προχωρημένο κατοχικό φυλάκιο στη Δένεια, οι εκφοβισμοί γεωργών στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, τα βήματα λεηλασίας της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, η επιστολή του ψευδοκράτους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και οι πειρατικές επεμβάσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα.

Συνδέονται ευθέως με το τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη βάρβαρη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, την προσπάθεια δημιουργίας μειονοτικού ζητήματος στη Θράκη και άλλα πολλά παρόμοια περιστατικά που αναδεικνύουν τη σύνθετη προέλαση της Τουρκίας σε βάρος του Ελληνισμού.

Μιας Τουρκίας που αξιοποιεί στο έπακρο την αστάθεια στο διεθνές περιβάλλον για να παζαρεύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να συμμαχεί με τη Ρωσία και να απειλεί ποικιλοτρόπως Ελλάδα και Κύπρο.

Οι επιδιώξεις της Τουρκίας είναι προφανείς διά γυμνού οφθαλμού.

  • Όσο όμως η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει, επενδύοντας στη χρεοκοπημένη πολιτική των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και του κατευνασμού, τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.

Η πεπατημένη των υποχωρήσεων που υπηρέτησαν και υπόσχονται να συνεχίσουν οι κύριοι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης μας οδηγεί στην καταστροφή.

Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα για μια νέα πορεία. Μια πολιτική που θα ενώνει τις δυνάμεις του Ελληνισμού απέναντι στην τουρκική απειλή. Μαζί Κύπρος και Ελλάδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Έχουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να αντισταθούμε στον τουρκικό επεκτατισμό και να ανατρέψουμε το σημερινό δυσμενές για μας ισοζύγιο ισχύος.

Για να πετύχουμε όμως θα χρειαστεί να μην είμαστε αρεστοί στους ξένους, αλλά να είμαστε ωφέλιμοι στην πατρίδα μας.

Ο λόγος ανήκει πλέον στους πολίτες. Μόνο οι πολίτες μπορούν να τερματίσουν τη χρεοκοπημένη πολιτική του κατευνασμού.

*Υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Λαϊκισμός και παραπληροφόρηση: Ο Ερντογάν αποτελεί τον Δούρειο Ίππο του “Βλαδίμηρου” απέναντι στο ΝΑΤΟ και την Δύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: