Η Ελλάδα βάζει μπροστά την κοινοβουλευτική διπλωματία: Γερμανοί βουλευτές ενημερώνονται για Μεσόγειο, μεταναστευτικό

FILE PHOTO Αποψη της Βουλής των Ελλήνων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ




Στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας βρίσκονται οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς και σειρά κρίσιμων θεμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως η μεταναστευτική κρίση και οι προσφυγικές ροές.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα των τελευταίων εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογου περιεχομένου συνεδριάσεις προγραμματίζονται με βουλευτές αντίστοιχων επιτροπών Αυστρίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Κροατίας, Σλοβενίας και Ιρλανδίας για το προσεχές διάστημα.

Σήμερα, επίσης, ολοκληρώνονται στο Κοινοβούλιο οι διήμερες εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ.

Οπως έγινε γνωστό, αντικείμενα της συνεδρίασης αυτής είναι η ασφάλεια στη λεκάνη της Μεσογείου και στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, το μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον στην περιοχή αυτή, οι προκλήσεις στον τομέα της άμυνας και η ασφάλεια των συνόρων, η μεταναστευτική κρίση και οι προσφυγικές ροές και η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Αρμοδίως σημειώθηκε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάζονται οι «ελληνικές θέσεις για τις προκλήσεις στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ» και επισημαίνεται «η συμβολή της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια».

Με πληροφορίες από kathimerini.gr/ Γιώργος Μπουρδάρας 
Ελλάδα Αθήνα 

Πρέσβης Κίνας στην Αθήνα: Μετριοπαθής και ορθολογική η θέση της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: