Οι Αγγλοι οπαδοί διστάζουν να ταξιδέψουν στο Κατάρ: Εμπόδια το κόστος διαμονής και οι δρακόντειοι περιορισμοί

PHOTO: Αφίσα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ via fifa.com




Η αρνητική δημοσιότητα για το Κατάρ, το κόστος διαμονής εκεί και οι δρακόντειοι περιορισμοί στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, κάνουν πολλούς Άγγλους φιλάθλους με εισιτήρια στα χέρια να ματαιώνουν τα σχέδιά τους να πάνε στο εμιράτο για να δουν την εθνική τους ομάδα, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, σύμφωνα με την kathimerini σε άρθρο του Γιώργου Γεωργακόπουλου.

Όπως έγραψαν οι Τάιμς του Λονδίνου, υπάρχουν αρκετοί Άγγλοι φίλαθλοι που έχουν προμηθευτεί εισιτήριων των αγώνων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου από το England Supporters Travel Club, τον επίσημο σύνδεσμο των φίλων της εθνικής Αγγλίας για ταξίδια στο εξωτερικό, και δεν σκοπεύουν τελικά να πάνε στο Κατάρ, λόγω ανησυχιών που τους προκαλεί η προοπτική του ταξιδιού στο εμιράτο.

Κάποιοι φίλοι των Τριών Λιονταριών ανέφεραν στην εφημερίδα ότι αν και έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για τα ματς της εθνικής τους ομάδας έχουν καταλήξει στο να μην κάνουν το ταξίδι, είτε γιατί θεωρούν ότι τα έξοδα θα είναι δυσβάσταχτα είτε γιατί θεωρούν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε εκεί από όσα θέλουν, μεταξύ των αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τους Άγγλους φιλάθλους η κατανάλωση αλκοόλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου, ειδικά εκτός Αγγλίας.

Η εφημερίδα αναφέρει τις δηλώσεις του Κέβιν Μάιλς, εκτελεστικού διευθυντή της Ομοσπονδίας Φίλων του Ποδοσφαίρου της Αγγλίας, που λέει ότι «ένας αυξημένος αριθμός φιλάθλων εκφράζει ανησυχίες».

«Είναι δύσκολο να μιλήσουμε με αριθμούς, αλλά δεν πρόκειται για την προσωπική ανησυχία κάποιου, το θέμα έχει γενικευτεί. Υπάρχει πιθανότητα να είναι πολλοί που τελικά δεν θα πάνε – άλλωστε το Κατάρ δεν ασκεί την ίδια έλξη που ασκούσαν άλλες διοργανώτριες χώρες, παλαιότερα», επισημαίνει ο κ. Μάιλς.

Ο ίδιος πάντως εκφράζει την αισιοδοξία ότι τελικά δε θα λείψει η στήριξη στην εθνική Αγγλίας. Όπως λέει, και σε προηγούμενα Μουντιάλ υπήρχε αρνητική δημοσιότητα, αλλά «όταν αρχίσει να ανεβαίνει ο ενθουσιασμός, θα μαζευτεί κόσμος. Ακόμα πιστεύω ότι θα έχουμε πολλή υποστήριξη».

Οι Αγγλοι έχουν αγοράσει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων μετά τους Αμερικανούς και τους Μεξικανούς, σύμφωνα πάντα με τους Τάιμς, αλλά αν η Αγγλία φτάσει μέχρι τα προημιτελικά υπάρχουν τουλάχιστον 1.500 εισιτήρια που ακόμη παραμένουν απούλητα.

Ένα από τα μέλη του συνδέσμου είπε στην εφημερίδα ότι αν και έχει αγοράσει εισιτήρια για τον προημιτελικό, δεν σκοπεύει πλέον να ταξιδέψει στο εμιράτο του Κόλπου: «Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι, πέρα από τα αεροπορικά των 800 λιρών (920 ευρώ) και τη διαμονή που είναι περίπου 250 λίρες (290 ευρώ) το βράδυ, στα μπαρ όπου επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ η μπίρα χρεώνεται 12 λίρες (14 ευρώ) το μπουκάλι. Μετά είναι και το τι θα κάνεις εκεί. Η άμμος της ερήμου δεν είναι για βόλτες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μίρορ του Λονδίνου, το ελάχιστο κόστος που θα πρέπει να καλύψει ένα φίλαθλος που θα πάει από την Αγγλία στο Κατάρ για να τη δει να φτάνει στον τελικό – το όνειρο δηλαδή κάθε Άγγλου φιλάθλου – ανέρχεται στις 5.000 λίρες (σχεδόν 5.800 ευρώ), με την ομοσπονδία των φιλάθλων να κάνει πλέον λόγο για «το ακριβότερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία».

Συγκεκριμένα, τα φθηνότερα εισιτήρια των αγώνων ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τα προλάβει κανείς, ενώ πολύ δύσκολο είναι να εξασφαλίσει κανείς και φθηνή διαμονή. Αν δεν έχει κανείς τι άλλο να κάνει και το ρίχνει μόνο στο να πίνει μπίρα, η τσέπη του θα πονέσει πολύ περισσότερο από το κεφάλι του.

Εκτός από τα ξενοδοχεία, τα μπαρ και τα εστιατόρια που έχουν εξασφαλίσει άδεια πώλησης αλκοόλ, θα διατίθεται μπίρα και στα γήπεδα των αγώνων, και μάλιστα στη μισή τιμή (περί τα 7 ευρώ το μπουκάλι). Ωστόσο θα πρόκειται για μπίρα χωρίς αλκοόλ από συγκεκριμένη εταιρεία-χορηγό του Μουντιάλ του Κατάρ.

Επίσης θα υπάρχουν ειδικές ζώνες κατανάλωσης μπίρας, λειτουργίας έως και 19 ωρών το 24ωρο, όμως το κόστος εκεί ξεκινά από τα 58 ευρώ την ημέρα. Είναι ακόμη γνωστό ότι οι καταριανές αρχές πρόκειται να έχουν και χώρους «αποτοξίνωσης» ώστε να ξεμεθούν οι περισσότερο πιωμένοι φίλαθλοι χωρίς να δημιουργούν φασαρίες.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr, Γιώργος Γεωργακόπουλος

Δυο πρόωρους τελικούς στη φάση των 16 έβγαλε η κλήρωση του Champions League [και τα 8 ζευγάρια]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: