Γκάφα πρωτοφανούς αναισθησίας από την KFC: Ζήτησε να… εορτασθεί η Νύχτα των Κρυστάλλων με ένα cheesy chicken

FILE PHOTO: Κατάστημα της KFC στη Μόσχα. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Η KFC αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για ένα πρωτοφανούς αναισθησίας και ασέβειας διαφημιστικό μήνυμα που απέστειλεκατα λάθος σε πελάτες της στη Γερμανία, προτρέποντάς τους να τιμήσουν την «Kristallnacht» με ένα γεύμα κοτόπουλου με λιωμένο τυρί…

Η Νύχτα των Κρυστάλλων το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου 1938 θεωρείται ευλόγως ως η αρχή του Ολοκαυτώματος καθώς οι Ναζί έβαλαν στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις και χώρους λατρείας Εβραίων τόσο στη Γερμανία όσο και την Αυστρία, αφήνοντας πίσω τους περισσότερους από 90 νεκρούς.

Το μήνυμα, που επικρίθηκε έντονα για την αναισθησία του, ανακλήθηκε αργότερα με τη δικαιολογία ενός «λάθους στο σύστημά μας».

Το μήνυμα της αλυσίδας φαστ φουντ εστάλη χθες Τετάρτη ως ειδοποίηση στους χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή της και έγραφε: «Είναι ημέρα μνήμης για την Kristallnacht! Χαρίστε στον εαυτό σας το πιο τρυφερό τυρί στο τραγανό κοτόπουλό σας. Τώρα στο KFCheese!”

Περίπου μια ώρα αργότερα εστάλη ένα άλλο μήνυμα με την απολογία της εταιρίας.

«Λυπούμαστε πολύ, θα ελέγξουμε αμέσως τις εσωτερικές μας διαδικασίες ώστε να μην συμβεί ξανά. Συγχωρέστε μας γι΄ αυτό το σφάλμα», φέρεται να ανέφερε το ανακλητικό μήνυμα.

Η Γερμανία διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων μνήμης για τη μαύρη επέτειο της 9ης Νοεμβρίου της Kristallnacht (Νύχτα των Κρυστάλλων) που ήταν ο προάγγελος της εξόντωσης από τους Ναζί περισσότερων από έξι εκατομμυρίων Εβραίων.

Το διαφημιστικό προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις.

Ο Ντάνιελ Σούγκαρμαν, Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων, περιέγραψε το αρχικό μήνυμα του KFC ως «απολύτως αποτρόπαιο».

Η Ντάλια Γκρίνφελντ, η αναπληρώτρια διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League, έγραψε στο Twitter: “Πόσο λάθος μπορείς να κάνεις με την Kristallnacht KFC Γερμανίας. Ντροπή σου!”

Σε δήλωσή της προς το περιοδικό Newsweek, η KFC Γερμανίας επέρριψε την ευθύνη για το μήνυμα σε ένα «bot» (αυτόματο λογισμικό), λέγοντας ότι η «αυτόματη ειδοποίηση (push) «συνδέθηκε με ημερολόγια που περιλαμβάνουν εθνικές εορτές».

Πρόσθεσε ότι ζήτησε «ειλικρινά» συγγνώμη για το «μη προγραμματισμένο, αναίσθητο και απαράδεκτο μήνυμα»

«Κατανοούμε και σεβόμαστε τη βαρύτητα και την ιστορία αυτής της ημέρας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην ισότητα, την ένταξη και το ανήκειν σε όλους», ολοκλήρωσε την απολογία της η εταιρεία.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Πρόταση για τις σχέσεις Κοσόβου – Σερβίας: “Κατ΄εικόνα και ομοίωση” με την συμφωνία για τις δύο Γερμανίες του 1972

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: