Επιβεβαιώνει η Ρωσία: Συνομιλίες για με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά σύντομα στο Κάιρο

FILE PHOTO: ΗΠΑ και Ρωσία δεν θα επαναλάβουν τελικά τις συνομιλίες για τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, μετά από υπαναχώρηση της Μόσχας. Φωτογραφία Pixabay.com




Επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας την αμερικανική ανακοίνωση ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον θα συναντηθούν σύντομα στο Κάιρο για να συζητήσουν τη συνθήκη Νέα START για τα πυρηνικά όπλα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως οι δύο πλευρές θα συναντηθούν σύντομα και θα συζητήσουν την επανάληψη των επιθεωρήσεων βάσει της συνθήκης που είχαν σταματήσει πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα σχόλια του Ριαμπκόφ, που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων RIA, αποτελούν την πρώτη επιβεβαίωση πως οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στην Αίγυπτο. Είπε πως θα λάβουν χώρα τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου.

  • Η Νέα START, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011, θέτει ανώτατο όριο στον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, και στην ανάπτυξη πυραύλων που εκτοξεύονται από την ξηρά και από υποβρύχια και βομβαρδιστικών που μπορούν να τους μεταφέρουν.

Η Ρωσία ανέστειλε τον Αύγουστο τη συνεργασία με τις επιθεωρήσεις που προβλέπει η συνθήκη, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλαν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της για την εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, αλλά είπε πως εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη στη συμμόρφωση με τους όρους της συμφωνίας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Ταφόπλακα στον Πούτιν: ΗΠΑ, Κίνα και Γαλλία στήνουν νέα Γιάλτα στο Μπαλί – Οι συναντήσεις Μπάιντεν και Μακρόν με Σι Τζινπίνγκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: