Επιδημία θανάτων πάμπλουτων “γκουρού” των crypto: Τελευταίο θύμα της ο Ρώσος που σκοτώθηκε με ελικόπτερο στο Μονακό [videos]

File Photo epa09968511 A monitor displays the rates of Tether and other cryptocurrencies in Hong Kong, China, EPA/JEROME FAVRE




Όταν το περασμένο Σάββατο το ελικόπτερο που μετέφερε τον 53χρονο επιχειρηματία Βιατσεσλάβ Ταράν συνετρίβη στο Μονακό με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του ίδιου και του πιλότου, διάφορες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν για την αιτία του δυστυχήματος.

Το γεγονός ότι το ελικόπτερο πέταγε με καλό καιρό από την Λωζάνη της Ελβετίας στο Μονακό, το σκάφος δεν είχε μηχανικό πρόβλημα κι ο 35χρονος Γάλλος πιλότος ήταν εξαιρετικά έμπειρος, οδηγούσαν σε εικασίες και θεωρίες.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Νίκαιας επισκέφθηκε τον τόπο του δυστυχήματος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενος εμπλοκής στο δυστύχημα τρίτη πλευράς.

Η ρωσική καταγωγή του Ταράν – παρότι ζούσε επί 10 χρόνια στο Μονακό – και παλιότερη “κόντρα” του με την Τράπεζα της Ρωσίας, άφηναν περιθώρια για πολιτικο-οικονομική συνωμοσία.

Δεν ήταν έτσι, ωστόσο, καθώς φαίνεται.

Ο Ταράν είναι ο τρίτος επιχειρηματίας στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που χάνει τη ζωή του απροσδόκητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένα νέο στοιχείο προστέθηκε στον γρίφο: Ένας επιβάτης που επρόκειτο να συνταξιδεύσει με τον Ταράν στο VIP ελικόπτερο, ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

  • Την περασμένη εβδομάδα ο Τιαντιάν Κουλαντέρ,  30 ετών, πέθανε «στον ύπνο του» , ενώ ο συνάδελφός του εκατομμυριούχος κρυπτογράφησης Νικολάι Μουσεγκιάν, 29 ετών, πνίγηκε σε μια παραλία του Πουέρτο Ρίκο αφού έγραψε στο Twitter ότι φοβόταν ότι η CIA και η Μοσάντ θα τον δολοφονούσαν. 

Οι θάνατοι σημαίνουν ότι τουλάχιστον πέντε μεγιστάνες κρυπτονομισμάτων έχουν πεθάνει απροσδόκητα από το 2018, μερικές φορές πυροδοτώντας άγριες και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας.

Οι άλλοι δύο, ο Τζέραλντ Κότεν και ο Μάθιου Μέλον, πέθαναν χωρίς να μοιραστούν τα κλειδιά για τα κρυπτογραφικά πορτοφόλιό τους αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας τα κεφάλαια απρόσιτα.

  • Ο θάνατος του Κότεν ήταν τόσο μυστηριώδης και αμφιλεγόμενος που οδήγησε σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix αν το όλο θέμα ήταν fake.

Ο Ταράν, ιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών και επενδύσεων Libertex και Forex Club, εξαιρετικά επιτυχημένος ειδικός στις offshore, ήταν παντρεμένος με την Ρωσίδα Όλγα, ιδρύτρια του γνωστού περιοδικού Hello Monaco, και το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.

Για τη συντριβή έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα από τις γαλλικές αρχές με τη συμμετοχή της Airbus, κατασκευαστή του H130.

Τιαντιάν Κουλάντερ

Ο 30χρονος Κουλάντερ ήταν ο συνιδρυτής του Amber Group, μιας πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που εκτιμήθηκε πρόσφατα στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέθανε «απροσδόκητα στον ύπνο του» στις 23 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία σε δήλωση την Παρασκευή.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Σιγκαπούρη, δεν είπε πού πέθανε ο Kullander. Η αιτία θανάτου δεν είχε επίσης αποκαλυφθεί μέχρι χθες Δευτέρα.

  • Ο Κουτλάντερ και αρκετοί από τους συναδέλφους του στην Amber Group συμπεριλήφθηκαν  στη λίστα Forbes για τους σημαντικότερους επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών, το 2019.

Ο Όμιλος Amber εδρεύει στη Σιγκαπούρη και ο ιστότοπός του αναφέρει ότι έχει «παρουσία σε Αθήνα, Γενεύη, Ντουμπάι, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Πόλη του Μεξικού, Ταϊπέι, Τόκιο, Βανκούβερ και Ζυρίχη».

Ο Κουλάντερ, πρώην μεσίτης της Morgan Stanley και της Goldman Sachs, ίδρυσε τον Όμιλο Amber το 2017.

Νικολάι Μουσεγιάν

Ο Νικολάι Μουσεγκιάν, 29 ετών, πέθανε στις 28 Οκτωβρίου, ώρες αφότου έγραψε στο Twitter ότι φοβόταν ότι η CIA και η Μοσάντ επρόκειτο να τον δολοφονήσουν.

Ο ταλαίπωρος νεαρός εκατομμυριούχος είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας και η οικογένειά του δεν πιστεύει ότι υπήρχε κανένα κακό παιχνίδι πίσω απ’ το θάνατό του.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους συνεργάτες του εξέφρασαν την άποψη ότι ο θάνατός του ήταν ύποπτος .

Σε ένα tweet ώρες πριν πεθάνει, ο Μουσεγκιάν έγραψε: «Η CIA και η Μοσάντ και η ελίτ των pedo εκτελούν κάποιου είδους εκβιασμό σεξουαλικής διακίνησης από το Πουέρτο Ρίκο και τα νησιά της Καραϊβικής.

«Θα με πλαισιώσουν με ένα φορητό υπολογιστή που έβαλε η πρώην [φίλη] μου που ήταν κατάσκοπος. Θα με βασανίσουν μέχρι θανάτου ».

Τον ανακάλυψε ένας σέρφερ στα νερά της παραλίας  Άσφορντ στις 29 Οκτωβρίου, ήταν ντυμένος και είχε πάνω του το πορτοφόλι του.

Ο Μπροκ Πιρς, ένας επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων που είναι πολύ γνωστός στην κοινότητα, είπε στη New York Post ότι ήταν ικανοποιημένος ότι ο θάνατος του Νικολάι δεν ήταν ύποπτος αφού μίλησε στην οικογένειά του στη Φλόριντα.

«Η μητέρα του διευκρίνισε ότι ο θάνατός του δεν είχε καμία σχέση με τα [συνωμοτικά] tweets του.

«Ήταν ένας όμορφος άντρας και παιδί στην καρδιά. Ήταν επίσης ένας απίστευτος οραματιστής, δεν λέω μιλάω  συχνά για λαμπρούς ανθρώπους, αλλά ο Νικολάι ήταν λαμπρός.

«Και οι έξυπνοι άνθρωποι μερικές φορές περπατούν στα όρια της παραφροσύνης», είπε.

 

Τζέραλντ Κότεν

Ο θάνατος του Τζέραλντ Κότεν το 2018 προκάλεσε τόσες πολλές ίντριγκες και διαμάχες που διερευνήθηκε στο ντοκιμαντέρ του Netflix “Trust No One”.

Ο 30χρονος ιδρυτής της χρεοκοπημένης εταιρείας κρυπτονομισμάτων QuadrigaCX πέθανε κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στην Ινδία με τη σύζυγό του στις 9 Δεκεμβρίου 2018.

Ήταν το μόνο άτομο με γνώση των κλειδιών που απαιτούνται για την πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περίεργες συνθήκες γύρω από τον πρόωρο θάνατό του περιελάμβαναν επίσης το γεγονός ότι υπέγραψε μια διαθήκη μόλις εννέα ημέρες πριν από τον θάνατό του – τροφοδοτώντας τις υποψίες ότι ο Κότεν, Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης του Καναδά, κατασκεύασε το όλο θέμα.

Μέχρι σήμερα λείπουν 169 εκατομμύρια δολάρια, ωθώντας τους ανακριτές και τα θύματα να αναρωτηθούν εάν ο ίδιος ενορχηστρώνει το μυστήριο και έβαλε στην τσέπη τα χρήματα.

Ορισμένοι επενδυτές ζήτησαν ακόμη και την εκταφή του σώματος του για να αποδείξουν ότι είναι πραγματικά αυτός.

Η εταιρεία του, τη στιγμή του θανάτου του, είχε περίπου 115.000 πελάτες.

Έχουν προκύψει διάφορες θεωρίες για τον Κότεν, η πιο συναρπαστική ίσως, που ισχυρίζεται ότι είναι ζωντανός και ζει από τα εκατομμύρια που χάθηκαν.

Μάθιου Μέλον

Ο προβληματικός τραπεζικός κληρονόμος Μάθιου Μέλον πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2018 ενώ ετοιμαζόταν να πάει σε κλινική απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στο Κανκούν του Μεξικού.

Κατείχε νομίσματα XRP αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων – και ήταν το μόνο άτομο που μπορούσε να έχει πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μέλον δεν μοιράστηκε ποτέ τα κλειδιά που απαιτούνται για την πρόσβαση στο XRP με κανέναν. Μερικά από τα κλειδιά κρατήθηκαν σε ονόματα άλλων ανθρώπων σε αποθηκευτικό χώρο στις ΗΠΑ.

Η XRP διαπραγματευόταν μόνο με ένα κλάσμα της δεκάρας όταν ο Μέλον συμμετείχε για πρώτη φορά στο περιουσιακό στοιχείο. Στο απόγειό του, το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται με περισσότερο από 1 $ ανά νόμισμα.

Στο αποκορύφωμά της, η αρχική επένδυση των 2 εκατομμυρίων δολαρίων της Mellon άξιζε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Μέλον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη σε μια από τις παλαιότερες τραπεζικές οικογένειες, με καταγωγή από τον ιδρυτή της Mellon Bank, Τόμας Μέλον .

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Η κατάρα των ελικοπτέρων για τους ζάμπλουτους ή δήθεν δυστύχημα; Νεκρός από συντριβή Ρώσος επιχειρηματίας στο Μονακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: