Ενας Ευρωπαίος στους τέσσερις στα όρια της φτώχειας: Σε χειρότερη θέση οι Ελληνες -51% δηλώνουν ότι γλιστρούν στην ανέχεια

Αυστηρά με “μολύβι και χαρτί” οι αγορές pixabay.com




Μην θερμαίνετε το σπίτι σας παρά το κρύο ή παραλείψτε ένα γεύμα όταν είστε πεινασμένοι. Ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους λέει ότι βρίσκεται σε επισφαλή οικονομική κατάσταση.

Αυτό το γεγονός τον οδηγεί να εγκαταλείψει ορισμένες (βασικές) ανάγκες, επισημαίνει ένα βαρόμετρο από το Secours populaire που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Λόγω της «δύσκολης οικονομικής κατάστασης», το 62% των Ευρωπαίων έχει ήδη περιορίσει τις μετακινήσεις του και το 47% έχει ήδη εγκαταλείψει τη θέρμανση των σπιτιών του παρά το κρύο, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos σε 6.000 άτομα, ηλικίας 18 ετών και από έξι χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο). Συνέβη επίσης στο 29% αυτών των ανθρώπων να παραλείψουν ένα γεύμα όταν ήταν πεινασμένοι.

Συνολικά, το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση. Υπάρχουν, ωστόσο, μεγάλες διαφορές μεταξύ των διαφόρων χωρών, όπως αποδεικνύεται από το 51% των Ελλήνων που θεωρούν τον εαυτό τους ευάλωτο, έναντι 24% των Γάλλων και 18% των Γερμανών.

«Με τις αυξανόμενες τιμές, την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, για πολλούς Ευρωπαίους οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επιδεινωθεί το 2022», υπογραμμίζει ο Secours populaire. «Μια κατάσταση που είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς ακολουθεί δύο χρόνια που το βιοτικό επίπεδο είχε σημαδευτεί από το σοκ της υγειονομικής κρίσης», προσθέτει η οργάνωση.

Οι οικογένειες επηρεάζονται ιδιαίτερα: σχεδόν ένας στους δύο γονείς έχει ήδη εγκαταλείψει το να πάει το παιδί του διακοπές ή να το εγγράψει σε εξωσχολική δραστηριότητα και το 33% δηλώνει ότι δεν είναι πάντα σε θέση να δώσει στο παιδί του μια ποικίλη διατροφή. Και εδώ οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα πολυάριθμοι για να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες. Για να «παρέχουν καλές συνθήκες διαβίωσης» στα παιδιά τους, το 76% των γονέων στερούνται τον ελεύθερο χρόνο και το 48% το φαγητό, σημειώνει επίσης η έρευνα. Πέρυσι, το Secours populaire υποστήριξε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Με πληροφορίες από liberation.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Με άνοδο ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: