Χρυσές δουλειές για τους Τούρκους και τον Ερντογάν: Απλώς business η δήθεν “ανιδιοτελής” μεσολάβηση για τα ουκρανικά σιτηρά

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο. Photo via Turkish Presidency




Οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να βγάλουν πολύ πρόσθετο εισόδημααπό το έργο της «Πρωτοβουλίας Σιτηρών» του ΟΗΕ στα λιμάνια της Ουκρανίας.

Πώς ακριβώς όμως βγάζουν αυτά τα πολλά χρήματα; Σ’ αυτό το ερώτημα απαντά ο ουκρανικός ιστότοπος The New Voice of Ukraine.

Οι τουρκικές εταιρείες μπορούν να είναι μερικοί από τους βασικούς αποδέκτες πρόσθετων κερδών μετά την έναρξη της «Πρωτοβουλίας Grain». Ως εκ τούτου, η Τουρκία ενδιαφέρεται για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας  στο ουκρανικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει ο ιστότοπος.

Ο Αντρίι Κλιμένκο  από το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της Μαύρης Θάλασσας επισημαίνει ότι το 32% των πλοίων που αναχώρησαν από το λιμάνι του Χορνομόρσκ στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Σιτηρών» τον Σεπτέμβριο ανήκαν σε πλοιοκτήτες από την Τουρκία.

  • Πηγές της New Voice of Ukraine Business στον τομέα της ναυτιλιακής επιμελητείας λένε ότι οι Τούρκοι έμποροι σιτηρών, που αγοράζουν ουκρανικά σιτηρά με μεγάλη έκπτωση, είναι επίσης πολύ δραστήριοι. Συσσωρεύουν το προϊόν στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας και στη συνέχεια το μεταπωλούν σε μεγάλες παρτίδες με πιο προσοδοφόρους όρους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, η Τουρκία είναι ένας από τους δύο μεγάλους αγοραστές σιτηρών που προέρχεται από την Ουκρανία στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά».

Ως εκ τούτου, είναι πιθανό το πρόσθετο κέρδος της Τουρκίας και το πολιτικό κέρδος του Προέδρου Ερντογάν να είναι η καλύτερη εγγύηση για την αύξηση και την επέκταση των εξαγωγών μέσω των ουκρανικών θαλάσσιων λιμένων.

Mε πληροφορίες από The New Voice of Ukraine

Όταν οι Ουκρανοί απελευθερώσουν την Χερσώνα βλέπουν ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, γράφει η La Repubblica

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: