Από αέρος σωτήρας: Bρώσιμο drone από ρυζογκοφρέτα για βοήθεια σε εγκλωβισμένους πεζοπόρους και ορειβάτες [βίντεο]

To βρώσιμο drone που κατασκεύασαν Ελβετοί επιστήμονες. Photo screenshot via Youtube




Μια ομάδα ερευνητών του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Λωζάνης (EPFL) ανέπτυξε ένα βρώσιμο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμεύσει ως ζωογόνο τροφή για ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δύο φτερά από ρυζογκοφρέτες συνδέονται με μια λεπτή, υποτυπώδη άτρακτο, μια ουρά και μια μονάδα έλικα, ολοκληρώνοντας την καινοτομία που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή ανθρώπων που χάνονται, τραυματίζονται ή δεν μπορούν να κινηθούν.

Οι εγκλωβισμένοι πεζοπόροι και ορειβάτες θα μπορούν να τρέφονται ενώ περιμένουν να φτάσει βοήθεια που θα τους μεταφέρει πίσω σε ασφαλές μέρος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί χρήσιμα για μη επανδρωμένες μεταφορές, όπως η παράδοση τροφίμων και ιατρικών προμηθειών σε ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, τα εμπορικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν συνήθως να μεταφέρουν μόνο το 10% έως 30% της μάζας τους ως ωφέλιμο φορτίο, γεγονός που περιορίζει την ποσότητα των τροφίμων που παραδίδονται σε μία μόνο πτήση.

Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, η ομάδα του EPFL κατέληξε σε μια νέα λύση που αυξάνει την αναλογία μεταφοράς τροφίμων ενός drone, αναδημιουργώντας τις δομές του με βρώσιμα υλικά.

Κατασκεύασε έτσι ένα drone, το οποίο δεν είναι πλέον μόνο ένα αεροσκάφος μεταφοράς τροφίμων, αλλά και το ίδιο είναι εν μέρει φαγώσιμο, αυξάνοντας την αναλογία μάζας μεταφοράς τροφίμων στο 50%, χάρη στα φαγώσιμα φτερά του .

‘Επιπλέον, σε περίπτωση που το βρώσιμο drone μείνει πίσω στο περιβάλλον μετά την εκτέλεση της αποστολής του σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα είναι περισσότερο βιοδιασπώμενο από το μη βρώσιμο αντίστοιχό του, αφήνοντας λιγότερα απόβλητα στο περιβάλλον.

Το πτητικό πρωτότυπο που παρουσίασαν οι επιστήμονες μπορεί να παρέχει 300 kcal και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 80 g νερού.

 ΠΗΓΗ: designboom.com

Τεράστια πληγή για την οικονομία οι ηλεκτρονικές απάτες: Ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ετησίως οι απώλειες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: