Aπίστευτος μονόλογος Ινφαντίνο με φιλιππικό κατά Ευρώπης: «Νιώθω Καταριανός, Αραβας, γκέϊ, ανάπηρος, εργάτης μετανάστης» [video]

Στιγμιότυπο από βίντεο




Ο Πρόεδρος της Fifa Τζιάνι Ινφαντίνο κατηγόρησε τη Δύση για υποκρισία σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αναφορές για τη μεταχείριση (και τις απώλειες) μεταναστών εργατών που εργάστηκαν για την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε έναν ασυνήθιστο μομνόλογο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα, ο Ινφαντίνο μιλούσε επί περίπου μία ώρα και υπεραμύνθηκε σθεναρώς το Κατάρ και το τουρνουά.

 

Η συνέντευξη επισκιάστηκε από ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση του Κατάρ και συγκεκριμένα, τους θανάτους μεταναστών εργαζομένων και η μεταχείριση των LGBT ατόμων.

Ο Ινφαντίνο ξεκίνησε λέγοντας: «Σήμερα έχω έντονα συναισθήματα. Σήμερα αισθάνομαι Καταριανός, αισθάνομαι Άραβας, αισθάνομαι Αφρικανός, αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, αισθάνομαι ανάπηρος, αισθάνομαι μετανάστης εργαζόμενος”.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Guardian ανέφερε ότι 6.500 μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα είχαν πεθάνει στο Κατάρ από τότε που κέρδισε την υποψηφιότητά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο αριθμός βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από τις πρεσβείες των χωρών στο Κατάρ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κατάρ είπε ότι το σύνολο ήταν παραπλανητικό, επειδή δεν ήταν όλοι οι καταγραφέντες θάνατοι σχετικοί με έργα που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ινφαντίνο συνέχισε: «Είμαι Ευρωπαίος. Για αυτό που κάνουμε εδώ και 3.000 χρόνια σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να ζητάμε συγγνώμη για τα επόμενα 3.000 χρόνια πριν δώσουμε ηθικά μαθήματα».

«Εάν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για τη μοίρα αυτών των ανθρώπων, μπορεί να δημιουργήσει νομικούς διαύλους – όπως έκανε το Κατάρ – όπου αρκετοί από αυτούς τους εργαζόμενους μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη για να εργαστούν. Δώστε τους λίγο μέλλον, λίγη ελπίδα.

“Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την κριτική. Πρέπει να επενδύσουμε στο να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, στην εκπαίδευση και να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερη ελπίδα. Πρέπει όλοι να μορφωθούμε, πολλά πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά η μεταρρύθμιση και η αλλαγή απαιτεί χρόνο.

“Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ το Κατάρ, μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εγώ υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο”.

Με πληροφορίες από ΒBC

Μουντιάλ 1934: Οταν ο Μουσολίνι εξαγόρασε την Εθνική Ελλάδος λαδώνοντας την ΕΠΟ με 50.000 λιρέτες [video, photo]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: