Αμερικανικό Πεντάγωνο: Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλήγμα με ρωσικούς πυραύλους στην Πολωνία

Brig. Gen. Patrick Ryder, the Pentagon press secretary, addresses the media during a briefing. (Petty Officer 2nd Class James K. Lee, U.S. Defense Department)




Στην πρώτη του αντίδραση στις πληροφορίες για ρωσικό πλήγμα στην Πολωνία, το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έχουν πλήξει την Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

 

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που υποστηρίζουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία εντός της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι δεν έχουμε καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις αναφορές και το εξετάζουμε περαιτέρω είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ σε ενημέρωση του Τύπου.

 

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET είχε αποδώσει νωρίτερα την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε επίσης πληροφορίες αξιωματούχου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών – τον οποίο δεν κατονόμασε – ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Mε πληροφορίες από Reuters

Κίνδυνος ακραίας κλιμάκωσης: Δύο νεκροί στην Πολωνία πιθανότατα από αδέσποτους ρωσικούς πυραύλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: