Αλλη μία έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία: Τέσσερις τραυματίες οι δύο σοβαρά -Λίγες εβδομάδες από το θάνατο 42 ανθρακωρύχων

PHOTO: Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν πτώμα ανθρακωρύχου 14 October 2022. TEPA, DEPO PHOTOS




Τέσσερις ανθρακωρύχοι τραυματίστηκαν, δύο σοβαρά, μετά από έκρηξη σε ορυχείο στην επαρχία Ζονγκουλντάκ (βορειοδυτικά), ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, τρεις εβδομάδες αφότου 42 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη 50 χιλιομέτρων μακριά.

Αυτή η νέα έκρηξη σημειώθηκε τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή σε ιδιωτικό ορυχείο στην περιοχή Κιλιμλί, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Οι δύο σοβαρά τραυματίες, εγκαύματα στο σώμα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Άγκυρα, την τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσε το DHA. Μέλη της τουρκικής αντιπολίτευσης ζήτησαν αμέσως έκτακτα μέτρα, υπενθυμίζοντας ότι 42 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου σε ανθρακωρυχείο στην Amasra, στη γειτονική επαρχία Bartin.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι δεν θα «γλιτώνουν», είχε δηλώσει ότι αυτά τα ατυχήματα ήταν το γεγονός της «μοίρας». Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη Οκτωβρίου ότι συνέλαβαν 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή του κρατικού ορυχείου Amasra.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

To Iράν αγνοεί τη Δύση και τραβάει το σχοινί: Εκτόξευσε πύραυλο που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους στο Διάστημα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: