Να καταστήσουμε τα σχολεία μας σύγχρονους και ασφαλείς χώρους εκπαίδευσης: Χαιρετισμός Αναστασιάδη στην Τεχνική Σχολή Λεμεσού

O Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κύπρου




Χαιρετισμό με αφορμή την κατάθεση θεμελίου λίθου για τη νέα πτέρυγα στην Βʼ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, απηύθυνε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Το έργο, όπως είπε, «μαρτυρεί το ύψιστο ενδιαφέρον που αποδώσαμε και αποδίδουμε στη συνολική και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου όλων των βαθμίδων, περιλαμβανομένων και των κτηριακών εγκαταστάσεων».

«Απώτερος μας σκοπός και στόχος είναι», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, να καταστήσουμε τα σχολεία μας σύγχρονους, παιδαγωγικά αναβαθμισμένους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε:

«Αναγνωρίζοντας την άμεση σύνδεση της Μέσης Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, υιοθετήσαμε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό με στόχο την αναθεώρηση των προσφερόμενων προγραμμάτων και την ανάπτυξη κατάλληλα καταρτισμένου και ευέλικτου ανθρώπινου δυναμικού.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, οι κλάδοι και οι ειδικότητες που προσφέρουν οι Τεχνικές Σχολές αναθεωρήθηκαν, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ενώ παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό της πρακτικής εξάσκησης στον χώρο εργασίας.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στην στοχευμένη αναβάθμιση των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα στους νέους, μέσα από υψηλής ποιότητας προγράμματα, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους και να αποκτήσουν τις απαραίτητες επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις, ώστε να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ανάπτυξη των νέων υποδομών και η επέκταση των υφιστάμενων, ώστε να φιλοξενήσουν νέα προγράμματα και επιπρόσθετους μαθητές.

Προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, κινήθηκε και ο σχεδιασμός του έργου που θεμελιώνουμε σήμερα.

Το παρόν έργο προστίθεται στα υπόλοιπα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στον Δήμο Λεμεσού, και περιορίζομαι στον Δήμο Λεμεσού διότι δεν περιλαμβάνει η σημερινή μου επίσκεψη τους υπόλοιπους των όμορων Δήμων. Έργα, τα οποία στο σύνολό τους συνθέτουν την εμφανώς παρατηρούμενη ανάπτυξη που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η πόλη.

Πέραν της κατάθεσης του θεμελίου λίθου του παρόντος σχολικού κτηρίου, βρίσκομαι από το πρωί στη Λεμεσό πραγματοποιώντας περιοδεία σε έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη, ως επίσης για τα εγκαίνια μιας σειράς άλλων, που καθιστούν τη Λεμεσό μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, με αναβαθμισμένες υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες.

Μια πόλη σημείο αναφοράς, κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, κοινωνικής δραστηριοποίησης και οικονομικού για τον τόπο πνεύμονα».

Νέα αναστάτωση στο Γυμνάσιο Λάρνακας: Μετά τις αποβολές για κουρέματα, καταγγελία για βία κατά μαθητή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: