Ξεπέρασαν τα 70.000 παγκοσμίως τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων: «Καμπανάκι» από ΠΟΥ

FILE PHOTO: Τα συμπτώματά της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους, πρήξιμο στους λεμφαδένες, ρίγη και κόπωση. Επίσης οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δερματικά εξανθήματα. Screenshot via YouTube




Τα 70.000 ξεπέρασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επισημαίνοντας πως ακόμη κι αν ο αριθμός των νέων περιστατικών μειώνεται, δε θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ, ενώ στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως θα μπορούσε να είναι η «πιο επικίνδυνη» περίοδος της επιδημίας.

«Παγκοσμίως, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται, αλλά την περασμένη εβδομάδα 21 χώρες είδαν αύξηση, ειδικά στην περιοχή της Αμερικής, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 90% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου επισήμανε ότι ο οργανισμός συνεργάζεται με διάφορες χώρες προκειμένου να αυξηθεί η ικανότητα ανίχνευσης του ιού.

Οι 10 χώρες με τον υψηλότερο συνολικό αριθμό κρουσμάτων είναι: οι Ηνωμένες Πολιτείες (26.723), Βραζιλία (8.147), Ισπανία (7.209), Γαλλία (4.043), Βρετανία (3.654), Γερμανία (3.640), Περού (2.587), Κολομβία (2.453), Μεξικό (1.968), και τον Καναδά (1.400).

Αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 87% των παγκόσμιων κρουσμάτων.

Το 97% είναι άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 35 έτη και το 49% είναι οροθετικοί.

ΠΗΓΗ: voanews.gr

Ρομποτική μπότα που δημιούργησαν ερευνητές του Στάνφορντ, δίνει «ανάσα» σε ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: