Ξένη ΜΚΟ προωθεί τις τουρκικές θέσεις για το μεταναστευτικό: Ανάρτησε φωτογραφίες από τουρκικά drones σε Λέσβο και Σάμο

PHOTO: Αποτύπωμα οθόνης από twotter της ΜΚΟ Aegean Boat Report




Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει, τις τελευταίες ώρες, ξένη ΜΚΟ η οποία φέρεται να προωθεί τις τουρκικές θέσεις για το μεταναστευτικό όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η ΜΚΟ υιοθετεί την προπαγάνδα της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας, αφού δημοσίευσε τη φωτογραφία των τουρκικών drones σχετικά με τα τεθωρακισμένα σε Λέσβο και Σάμο, αναφέροντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η ΜΚΟ σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Twitter φαίνεται να υιοθετεί απόλυτα την τουρκική ρητορική και την προπαγάνδα της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας.

Στην εν λόγω επίμαχη ανάρτηση, η ΜΚΟ δημοσιεύει τη φωτογραφία από τα τουρκικά drones σε σχέση με τη Λέσβο και τη Σάμο με όλη την προπαγάνδα για τα τεθωρακισμένα στα νησιά. Ο οργανισμός ανέβασε τη φωτογραφία με το σχόλιο ότι, βλέποντάς την, μπορεί και να μιλάμε για παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Υπάλληλος της Frontex έως το 2015 ο Δανός πίσω από τη ΜΚΟ

Πρόκειται για μία από τις ΜΚΟ που είναι πάρα πολύ δραστήρια στα νησιά του Αιγαίου και πολλές φορές λειτουργεί και ως «δορυφόρος» δίνοντας στίγματα, φωτογραφίες με τους παράτυπους μετανάστες. Η ΜΚΟ δεν έχει έδρα την Ελλάδα, αλλά τη Δανία. Μάλιστα, ο Δανός πίσω από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, μέχρι το 2015, ήταν υπάλληλος της Frontex και είχε υπηρετήσει και στη χώρα μας.

Σχετικά με την υπόθεση, το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής έχει ενημερώσει την αστυνομία. Έπεται η ενημέρωση της Europol ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες έρευνες.

Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία

Ως «εμπρηστική και αναθεωρητική» χαρακτήρισε τη ρητορική της Τουρκίας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης των EUMED 5 που διεξάγεται στην Πάφο της Κύπρου.

Ο κύριος Μηταράκης, υπό τη σκιά των τραγωδιών στη Μεσόγειο προ ολίγων ημερών, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτήσει από την Τουρκία να σεβαστεί την Κοινή Δήλωση του 2016 και να ξεκινήσει ελέγχους στα σύνορά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έφτασε η ώρα να αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της».

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή-Λιμενικό Σώμα άμεσα προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να υπάρξει πίεση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες αναχωρήσεις από την Τουρκία, ειδάλλως θα συνεχιστούν οι απώλειες ζωών. Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι προσηλωμέη όπως αυτό επιβάλεται από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Mε πληροφορίες από Open Tv, μέσω ethnos.gr

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε μέσα σε χαράδρα στο όρος Αιγάλεω δίπλα στην Αθήνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: