Βουλιάζει στη χυδαιότητα η ρωσική τηλεόραση: Παρουσιαστής ήθελε να «καούν ζωντανά» μικρά παιδιά των Ουκρανών




Το ρωσικό και υπό κρατικό έλεγχο τηλεοπτικό κανάλι RT απέλυσε τον παρουσιαστή Anton Krasovsky, ο οποίος σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας πρότεινε στον αέρα της εκπομπής του ότι όσα παιδιά της Ουκρανίας τη δεκαετία του 1980 έβλεπαν τις ρωσικές δυνάμεις ως κατακτητές θα έπρεπε να είχαν «πνιγεί».

«Η ρωσική κρατική τηλεόραση»,  σχολιάζει το Reuters, «είναι γεμάτη με τοκ σόου με ειδήμονες που επευφημούν ανοιχτά επιθέσεις κατά των ουκρανικών, μή στρατιωτικών υποδομών και ζητούν ολοένα σκληρότερα μέτρα για την εξάλειψη αυτού που αποκαλούν ”παράνομο ουκρανικό κράτος”.

Τη Δευτέρα, η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan κατήγγειλε τα σχόλια του Krasovsky σε μια ανάρτηση στο Telegram, λέγοντας ότι ήταν «άγρια ​​και αηδιαστικά».

«Προς το παρόν, διακόπτω τη συνεργασία μας, καθώς ούτε εγώ ούτε η υπόλοιπη ομάδα του RT έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε ότι κάποιος από εμάς είναι ικανός να μοιραστεί τέτοιες άγριες ιδέες», είπε η Simonyan.

 

Ο Krasovsky είναι σχολιαστής που φιλοξενεί τη δική του εκπομπή στο RT.

Έκανε τα σχόλια σε μια εκπομπή την περασμένη Πέμπτη, όταν ο συγγραφέας Σεργκέι Λουκιανένκο είπε ότι, σε μια επίσκεψή του στην Ουκρανία τη δεκαετία του 1980, τα παιδιά του έλεγαν: «Η Ουκρανία είναι κατεχόμενη από Μοσχοβίτες».

Ο Κρασόφσκι απάντησε: «Αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να τα πνίξουν στο Tysyna [ποτάμι]» και να τα κάψουν ζωντανά.

Εκανε επίσης άθλιο «χιούμορ» λέγοντας ότι οι Ουκρανές γιαγιάδες αντίνα κρατάνμε λεφτά για τιςληδείς τους τα δίνουν σε Ρώσους στρατιώτες για να τις βιάσουν.

Αντιδρώντας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε μέσω Twitter την παγκόσμια απαγόρευση του RT, λέγοντας ότι τα σχόλια ισοδυναμούσαν με «επιθετική υποκίνηση γενοκτονίας».

«Οι κυβερνήσεις που δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει το RT πρέπει να παρακολουθήσουν αυτό το απόσπασμα. Με αυτό συντάσσεσθε αν επιτρέψετε στο RT να λειτουργεί στις χώρες σας», είπε ο Kuleba, αναρτώντας ένα απόσπασμα από την εκπομπή του RT.

Ο Κρασόφσκι ζήτησε αργότερα συγγνώμη για τα σχόλιά του στο Telegram, λέγοντας ότι «ήταν πραγματικά ντροπιασμένος» και οτι ξεπέρασε τα όρια».

«Συμβαίνει έτσι: είσαι στον αέρα, παρασύρεσαι», είπε.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι έμειναν έκπληκτοι από αυτό. Ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους αυτό φάνηκε άγριο, αδιανόητο και ανυπέρβλητο. Ελπίζω να με συγχωρήσετε», πρόσθεσε ο Κρασόφσκι.

Με πληροφορίες από CNN, Reuters

Ιράν: Εφοδος σε Γυμνάσιο και ξυλοδαρμός μαθητριών επειδή αρνήθηκαν να παραδώσουν τα κινητά τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: